Dit evenement is afgelopen

De Roovers/Muziektheater Transparant - Het bezoek

De Roovers/Muziektheater Transparant - Het bezoek

De Roovers zorgen al jaar en dag voor uitverkochte zalen met hun bijzonder theater vol engagement.

 

In Genk passeerde al heel wat moois van hen de revue, zowel in de zaal als buiten. U herinnert zich ongetwijfeld nog Van de Brug af Gezien in de Genkse haven of Blue Remebered Hills aan de Schemmersberg.

Nu bewerken ze samen met muziektheatergezelschap Transparant een bekend stuk van Friedrich Dürrenmatt aan, Het Bezoek van de Oude Dame. Het wordt een grote zaal-voorstelling met een grote cast met naast de vaste kern van de Roovers o.a. Warre Borgmans en Bert Haelvoet (Spitsbroers).

Het failliete stadje Güllen staat een bijzonder evenement te wachten. 45 jaar geleden vertrok Claire Zachanassian er als arm meisje. Nu keert ze als de rijkste vrouw ter wereld voor een kort bezoek terug. De inwoners hopen dat ze met haar fortuin het verarmde stadje zal redden.

Claire wordt feestelijk ontvangen en treedt plechtig, compleet met koffers en een doodskist, de stad in. Na een toespraak van de burgemeester belooft zij het stadje 1 miljard. Maar eerst moet het onrecht dat haar hier ooit is aangedaan hersteld worden. In ruil voor het geld eist ze de dood van haar jeugdliefde, de kruidenier, Alfred Schil. De bevolking wijst het voorstel verontwaardigd af. Maar hoe lang kan een mens in nood weerstaan aan de verleidingen van het geld en aan de druk van de massa?

Dürrenmatt schetst een meedogenloos en grimmig beeld van de samenleving, van het wankele Europa en de onontkoombare gevolgen van het kapitalistisch systeem.

Van en met Robby Cleiren, Sara De Bosschere, Luc Nuyens, Sofie Sente én  Bert Haelvoet, Warre Borgmans & Michael Vergauwen (acteurs).

Met Les Âmes Perdues: Naomi Beeldens, Isaak Duerinck, Alexandra Oppo & Ewout Lehoucq  (zang).

Scenografie : Stef Stessel

Kostuums: Pynoo

www.deroovers.be