Dit evenement is afgelopen

C-takt#2: Dounia Mahammed - w a t e r w a s w a s s e r

C-takt#2: Dounia Mahammed - w a t e r w a s w a s s e r

i.s.m. C-TAKT

Een choreografie van woorden, poëtisch en swingend. Zo kan de nieuwe voorstelling van Dounia Mahammed (Salut Copain) beschreven worden. De vloeibaarheid van het leven in een schitterende performance, begeleid door pianist Alan Van Rompuy.

 

Dounia Mahammed studeerde in 2016 af aan het KASK in Gent met Salut Copain, één van de meest ontwapenende voorstellingen die we ooit zagen. Met niks in de zakken, niks in de   handen behalve heel veel taal pakt ze het publiek meteen in. En dat doet ze ook in haar nieuwe voorstelling, die nog meer dan Salut Copain  met taal tovert. Het is een taaltrip  waarin ze bovenop een grote kist met een witte brij (maizena) haar evenwicht probeert te bewaren. Wij zijn helemaal fan van dit schitterende talent.

'Door haar virtuoze omgang met taal, klank en ritme maakt ze het banale bijzonder en het vastgeroeste weer liquide.'
(De Standaard)

Concept, tekst en spel: Dounia Mahammed – Muziek: Alan Van Rompuy – Artistiek advies: Tine Van Aerschot, Dries Douibi & Simon D'huyvetter – Scenografie: Koen Demeyere & Dounia Mahammed – Lichtontwerp: Timme Afschrift – Techniek: Simon D'huyvetter – Productie: wpZimmer (Antwerpen) – Coproductie: C-Takt (Genk, Neerpelt), Vooruit (Gent), BUDA (Kortrijk). Residentiesteun: Gouvernement (Gent), KAAP (Brugge), BUDA (Kortrijk), Arsenaal / Lazarus (Mechelen), Kunstenwerkplaats Pianofabriek (Brussel) – Met de steun van: de Vlaamse Gemeenschap – Met dank aan: Jakob Ampe, Kosi Hidama, Jan Van Damme, Bram Geldhof, Tom Callemin

 

www.wpzimmer.be