Dit evenement is afgelopen

C-takt#2: Kevin Trappeniers - Ellipsis

C-takt#2: Kevin Trappeniers - Ellipsis

i.s.m. C-TAKT

Samen met de Sloveense muzikant Gasper Piano maakt Kevin Trappeniers een voorstelling die u in een sfeer brengt waar geen signalen en golven meer zijn, enkel de pauzeknop op zoek naar een wereld in rust.

 

Kevin Trappeniers is een kunstenaar waar moeilijk een etiket op te plakken valt en daarmee past hij perfect in het plaatje van C-TAKT. Vorig jaar stond hij hier met Antenna, een metershoge antenne die de digitale wereld buitensloot. Kwam u minder dan 20 m in de buurt van de antenne, dan kreeg uw smartphone een opdoffer en kon niemand u nog bereiken. Daar denkt Kevin Trappeniers over na: hoe communicatie vandaag werkt en hoe we allemaal in de ban zijn van die communicatie. In Ellipsis laat hij ons nadenken over die constante drang naar informatie en toont hij wat hij met die digitale golven kan.

Kevin Trappeniers toont met AntennA en Ellipsis een complementaire diptiek bestaande uit een installatie in de publieke ruimte en een theatervoorstelling in de black box. Beide beschrijven ze de verhouding tussen mens-zijn en technologie, en de onderlinge (mis)communicatie die eruit voortvloeit, al leggen ze een andere klemtoon. Hoe beïnvloeden technologische mogelijkheden de communicatie tussen mensen? En hoe gaan we als mens om met de razendsnelle technologische evoluties? 


 

In Ellipsis duikt Kevin Trappeniers in de snelle, onzichtbare wereld van overvloedige signalen rond ons heen en gaat op zoek naar de wereld in rust. Hij laat ons stilstaan bij de rol van onze menselijke aanwezigheid in een door technologie gedomineerde wereld.

 

Trappeniers maakt van immateriële golven en straling zichtbare performers. Woordeloos en beeldend zoomt hij traag in en uit op onze dubbelzinnige houding tegenover technologie. Technologie als tussenpersoon tussen mensen, als algoritme dat onze communicatie vormt en vervormt.

Op welke manier blijft de mens aanwezig en verantwoordelijk in een digitaal landschap? Vertrouwen we teveel of niet voldoende op elektronische informatiestromen? Horen we elkaar nog? Komt uit de digitale schoot een nieuwe beschaving en manier van met elkaar omgaan voort?

Trappeniers werkt voor deze voorstelling samen met de Sloveense muzikant/componist Gasper Piano, die focust op frequenties, feedback en elektronica.

 

concept & regie: Kevin Trappeniers

geluidsontwerp & muziek: Gasper Piano

muzikanten: SPECTRA (Bram Bossier: altviool, Ben Faes: contrabas, Hanna Kölbel: cello)

lichtontwerp: Laurence Halloy

technisch ontwerp: Gertjan Biasino, Jeroen Vandesande

video & animatronics: Gertjan Biasino

dramaturgie: Elisa Demarré

productieleiding: Hanne Ghekiere

techniek: Gaspar Schelck

spreiding: Vincent Company

productie: Stray Light vzw

coproductie: C-TAKT, Vooruit & LOD muziektheater

in samenwerking met: Pianofabriek

met dank aan: Charlotte Bouckaert, Stijn Demeulenaere, Lodewijk Heylen, Karl Van Welden, KAAP, Workspace Brussels, Bijloke Summer Academy – Music Theatre (SPECTRA, LOD muziektheater, KASK & Conservatorium Gent, Muziekcentrum De Bijloke & International Opera Academy)

met de steun van: Vlaamse Overheid, Vlaamse Gemeenschapscommisie (VGC)

 

www.kevintrappeniers.be