Bahar Temiz/0090 - ZEE

Bahar Temiz/0090 - ZEE

i.s.m. C-TAKT

DATUM: za 15 september 2018

LOCATIE: Grote zaal

UUR: 20:15

koop tickets

BASISPRIJS: € 12

VVK: € 9

-26 / +60: € 7 / 10

koop tickets

Bahar Temiz komt uit Istanbul en woont in Parijs. Onder de vleugels van 0090 maakt ze een nieuwe solo die in Genk in première gaat. Ze werkte o.a. met Marc Vanrunxt, Will Dorner, Ivana Müller en Superamas.

 

Zee is een choreografie waarin twee dansers elkaar vinden in een voortdurende dialoog. Ze doorkruisen fysieke, emotionele en mentale landschappen. Hun blijvende focus verbindt en isoleert hen tegelijkertijd. Bahar Temiz  is vooral geïnteresseerd in het concept van de Game Theory dat verschillende conflict- en samenwerkingsmodellen brengt waarbij de deelnemers – als intelligente beslissers – individuele strategieën ontwikkelen om als groep vooruit te gaan, zonder enige hiërarchie.  Zodra één of meer mensen samenkomen bepaalt de tijd de band tussen  ieders eenzaamheid en verbindt hen in solidariteit. De verbinding met zichzelf, met de ander en met de wereld versterkt en zorgt voor een gevoel van verandering, transformatie en revolutie.

Zee is een meditatie over samenhorigheid en over hoe deze onderhandelingen  individuen bepalen en verdelen.

Credits

Concept en choreografie: Bahar Temiz, samen met Daphne Koutsafti, Maik Riebort, Emmilou Rößling

Dansers: Daphne Koutsafti, Bahar Temiz

Techniek: Nele Verreycken/ Licht ontwerpt: Pol Matthé/Geluid: Charo Calvo/Outside eye: David Bergé

Met dank aan Mesut Arslan, Meryem Bayram, Jasper Delbecke, Kerem Gelebek, Julien Lacroix, Lynda Rahal, Jonas Rutgeerts, Marc Vanrunxt, Valerie de Visscher

Productie: Platform 0090/ Co-productie: le Ballet du Nord - Centre Chorégraphique National de Roubaix-Nord Pas de Calais, Kunstenwerkplaats Pianofabriek, Stuk Leuven, C-mine Cultuurcentrum Genk/C-TAKT/ Residentie: CND, Centre National de la Danse in the kader van « mise à disposition de studio » en « Studio Lab » van de Ménagerie de Verre, Parijs. Met de steun van Tanzfabrik Berlin.

 

www.bahartemiz.com