Dit evenement is afgelopen

GEANNULEERD: Kunst in Zicht - opleiding begeleiders Buitenschoolse Kinderopvang

GEANNULEERD: Kunst in Zicht - opleiding begeleiders Buitenschoolse Kinderopvang

Erwin Wurm

Kunst in Zicht ontwikkelt een reisbare installatie rond het werk van Erwin Wurm.

 

C-mine cultuurcentrum wil sterk inzetten op actieve kunsteducatie door het programmeren en ondersteunen van de ontwikkeling van kunsteducatieve projecten voor kinderen en jongeren.  Daarnast plant C-mine cultuurcentrum vorming en coaching voor begeleiders van de buitenschoolse kinderopvang.

Vanuit verschillende hoeken die ontwikkeld zijn op maat van buitenschoolse kinderopvang gaan we actief aan de slag met het werk van de kunstenaar.

Kunst in Zicht brengt een aantal onderdelen uit deze installatie mee. Aan de hand daarvan, reiken we begeleiders uit de buitenschoolse kinderopvang verschillende tools aan die zij kunnen inzetten om creatief aan de slag te gaan binnen hun BKO.
De begeleiders krijgen creatieve en praktische tools aangereikt.  We kruipen met heel de groep onder één gigantisch kledingstuk,  steken ons been door een mouw of kronkelen zelfs met ons hele lijf door één broekspijp!

Kunst in Zicht is een vrijhaven voor actieve kunsteducatie. Kunst in Zicht ontwikkelt actieve kunsteducatieve projecten tijdens de schooltijd én vrije tijd. Dat doen we enerzijds in een labowerking met kinderen en jongeren. Anderzijds voorzien we in coaching en vorming van hun begeleiders. Daarbij staan twee doelen voorop: interesse ontwikkelen voor de kunsten en leren door de kunsten.


https://www.erwinwurm.at/artworks.html

https://www.kunstinzicht.be/