Dit evenement is afgelopen

Elisabeth Timmermans - Liefde in tijden van Tinder

Elisabeth Timmermans - Liefde in tijden van Tinder

Sinds de komst van Tinder kent online dating een enorme opmars. Nieuwe dating apps schieten als paddenstoelen uit de grond en het stigma rond online dating lijkt helemaal van de kaart geveegd.

 

Nog nooit hadden we zoveel verschillende mogelijkheden om een partner te zoeken en nog nooit was het keuze aanbod zo groot. Of je nu thuis in de zetel zit of met vrienden in een bar, via je smartphone heb je altijd toegang tot potentiële partners. Maar wat doet dat eigenlijk met onze kijk op de liefde? Is het waar dat Tinder vooral een seksapp is, pure vleeskeuring? Of kan het zijn dat er dan toch ook relaties uitkomen? En verschillen die relaties dan van relaties die binnen een offline context tot stand komen? En als je zoveel keuze hebt, kan je dan nog wel de juiste keuze maken? Dat en zoveel meer probeert Doctor Elisabeth Timmermans te beantwoorden aan de hand van haar jarenlange onderzoek naar de invloed van mobiele dating apps op onze kijk op de liefde en relaties.

Met haar studie “Is dating dated in times of Tinder?” behaalde  Elisabeth Timmermans onlangs haar doctoraat in de communicatiewetenschappen onder begeleiding van prof.dr. jan Van den Bulck en dr. Elien de Caluwé.

www.liefdeintijdenvantinder.be

https://kuleuvenblogt.be/2017/02/14/ontdek-de-liefde-begin-bij-tinder/

Artikel uit HBvL

Artikel uit De Standaard