Lezing: Piet De Pessemier - Neil Young

Lezing: Piet De Pessemier - Neil Young

i.s.m. bibliotheek Genk

DATUM: ma 04 februari 2019

LOCATIE: Bibliotheek Genk (Stadsplein 3 - Genk)

UUR: 20:15

koop tickets

BASISPRIJS: € 12

koop tickets

Een filantroop, uitvinder, gitarist en songwriter….

 

Neil Young is een ingewikkelde persoonlijkheid. Een zelfzekere, koppige muzikant die, als de muze hem roept de bruggen opblaast en verder gaat. Niet meer achterom kijkend.
Maar als je zijn biografie leest, voel je ook een twijfelaar. Iemand die steeds op zoek is naar zichzelf. Iemand die zijn grenzen wil verleggen en in werelden wil stappen waar hij geen benul van heeft; Hij is een uitvinder die steeds op zoek is naar de perfectie…

Piet De Pessemier, Neil Young-liefhebber in hart en nieren, zanger en gitarist bij de band Mad About Mountains, maakt een reis doorheen Neil Youngs leven en  vertelt anekdotes die zo Neil Young zo specifiek maakt als mens en als muzikant.

 

Bibliotheek Genk en C-mine cultuurcentrum ontrafelen vanaf januari 2019 de vele facetten van Neil Young, nadat we dat afgelopen jaar ook al deden met Bob Dylan, nog zo’n levende legende.

 

Tentoonstelling in de Genkse bib

Van 17 januari tot 23 maart 2019: een expo met platenhoezen, verzamelobjecten en originele en exclusieve Neil Young-foto’s van Gijsbert Hanekroot. Ook de boeken van auteur en voormalig OOR-hoofdredacteur Constant Meijers en van Young-kenner Herman Verbeke komen aan bod op de tentoonstelling. 

Concerten

Op de laatste vrijdag van januari staat de maandelijkse sessie van Bib Your Friday in het teken van Neil Young. Leerlingen Pop, Rock en Jazz van GA voor kunst treden op, samen met gitaristen Tim Finoulst en Patrick Steenaerts.

Concert Piet De Pessemier & Le Noise

Op zaterdag 16 februari vertaalt hij Piet De Pessemier zijn passie voor Neil Young ook muzikaal. Hij staat dan op het podium met Le Noise, een tribute-band met werk van Neil Young en Crazy Horse.

Concertfilm

Afsluiten doen we op het witte doek, met een projectie van de concertfilm ‘Heart of Gold’ in C-mine, op maandag 11 maart. Long may you run, Neil!