Dit evenement is afgelopen

Lieve Blancquaert - Last Days

Lieve Blancquaert - Last Days

Het werk van Lieve Blancquaert vormde de voorbije jaren een drieluik.

 

Eén verhaal over de drie grote momenten uit een mensenleven: de geboorte, de liefde en de dood.  Het begin, het midden en het einde van het leven. De eerste twee zijn al verteld, maar de cirkel is pas rond wanneer ook het laatste deel van de trilogie aan bod kan komen.  Met Birth Day zagen we hoe belangrijk de plaats is waar je geboren wordt en opgroeit, met Wedding Day hoe groot de impact van een huwelijk kan zijn. In het derde en laatste deel van deze trilogie  Last Days kijken hoe we op deze planeet oud worden en sterven.  

Elke seconde sterven er twee mensen en voor ieder mens heeft dit een andere betekenis en een ander verhaal. Lieve Blancquaert neem u met prachtige beelden en ontroerende verhalen mee doorheen verschillende culturen, godsdiensten en rituelen.

“Oud worden en sterven is vandaag een brandend actueel thema en op veel manieren ook een taboe. Ik wil heel graag heel oud worden en zonder angst kunnen sterven. Hoe doet de wereld dat? Op die vraag probeer ik antwoorden te vinden.” – Lieve Blancquaert

 

www.lieveblancquaert.be

www.rumoer.be

 

Credits: Lieve Blancquaert