Little Waves presents ... Few Bits + Barely Autumn

Little Waves presents ... Few Bits + Barely Autumn

DATUM: wo 06 februari 2019

LOCATIE: Kleine zaal

UUR: 20:15

koop tickets

BASISPRIJS: € 15

-26 / +60: € 10 / 13

ABO: € 12

koop tickets

Een dubbelconcert van twee dromerige, maar fantastische indie bands die in België tot nu toe onterecht nog een beetje onder de radar bleven. Het wordt ongetwijfeld een warme avond voor muzikale fijnproevers!

 

FEW BITS
Few Bits is de band rond het creatieve brein en dromerige stemgeluid van Karolien Van Ransbeeck en behoort vandaag tot het beste uit de Belgische pop-en rockwereld. Few Bits staat voor straffe songs – zoals titeltrack Big Sparks en Summer Sun – en brengt frisse gitaarrock met psychedelische invloeden die ook buiten de landsgrenzen prima ontvangen wordt.

The War On Drugs nam hen al tweemaal mee op sleeptouw tijdens hun Europese tournees. Tevens is Few Bits een graag geziene gast op festivals als SXSW, The Great Escape en Pukkelpop. De single ‘Summer Sun’ zit prominent in de soundtrack van de bekroonde Amerikaanse indie film ‘Princess CYD’.

Ondersteund door haar vijf-koppige liveband, grasduint Karolien naar hartenlust door haar oeuvre, met als resultaat een setlist die een dwarsdoorsnede biedt van haar albums ‘Few Bits’ en ‘Big Sparks’.

Bezetting:

Karolien Van Ransbeeck - zang, gitaar, percussie
Tim Coenen - gitaar
Nico Jacobs - gitaar, synth
Steven Holsbeeks - gitaar, synths
Peter Pask - bas
Jules Lemmens - drums

----
BARELY AUTUMN
Het Brusselse Barely Autumn doet denken aan Elliott Smith en Eels. Ook de poëzie van Nick Cave en Neil Young is nooit veraf.
'Indierock pure sang. Frontman Nico Kennes strikes a melancholic chord with his beautiful plunking' (Studio Brussel)

Bezetting:
Nico Kennes - Gitaar, Stem, Piano
Bram Vandermotte - Drum
Gil Persoons - Bas
Xavier Van Rillaer - Gitaar, Toetsen

----
Deze voorstelling kadert in de reeks LITTLE WAVES PRESENTS... We presenteren u de fijnste selectie singer-songwriters en indie muziek. Stuk voor stuk bijzondere avonden voor de muzikale ontdekker.