Dit evenement is afgelopen

Little Waves presents... Bert Dockx - Transit (cd-release)

Little Waves presents... Bert Dockx - Transit (cd-release)

Wie wat vertrouwd is met het werk van Bert Dockx, weet dat hij er naast zijn eigen ijzersterke oeuvre ook enkele prachtige covers op nahoudt.  Denk maar aan zijn beklijvende versie van Joy Division’s Shadowplay op de Navigate E.P. van Flying Horseman of één van de vele eclectische covers op de albums van die andere supergroep Dans Dans. Deze keer komt Bert Dockx solo en speelt hij geen nummers van zijn eigen groepen.

 

Met zijn nieuwe solo-album Transit dat verschijnt bij Unday Records op 7 september 2018, voegt de onvermoeibare Bert Dockx een fascinerend nieuw facet toe aan zijn steeds verder uitdeinende, hoogstpersoonlijke muzikale universum.
 
Terwijl Berts voornaamste projecten - Flying Horseman en Dans Dans – het laatste decennium evolueerden tot twee van de meest besproken en geliefde bands uit België en omstreken, bleef hij in de luwte geregeld solo-optredens geven. Tijdens die optredens bracht hij, naast eigen composities, avontuurlijke bewerkingen van allerhande iconische songs. Op zijn nieuwe album verzamelt hij de meest opmerkelijke van deze bewerkingen, in een tegelijkertijd naakte en rauwe, maar evengoed subtiel psychedelische productie van Dockx’ trouwe kompaan Koen Gisen. Het album werd volledig live opgenomen (én door Philippe Werkers op camera vastgelegd) in diens sfeervolle Gentse studio.
 
Zoals van deze immer eigenzinnige muzikant kan verwacht worden, zijn dit geen slaafse covers. Op originele en verrassende wijze verklankt Dockx de diepe connectie die hij voelt met deze muziek. Hij eert het origineel door het zich eigen te maken. Met zijn intuïtieve, genre-conventies overstijgende aanpak, belicht hij bij momenten onvermoede lagen en emoties in vaak overbekende songs (I’m On Fire van Bruce Springsteen, Albatross van Fleetwood Mac, I Shall Be Released van Bob Dylan). En
passant legt hij verborgen kanten van zijn eigen ziel bloot.
 
Zij die Bert Dockx reeds aan het werk zagen bij Flying Horseman en Dans Dans, weten hoe intens en sfeerrijk zijn optredens kunnen zijn. Verwacht je aan gepassioneerde zang, intense presence, bezeten en bevlogen gitaarspel, ruimte voor improvisatie, de extase van het moment.

Eentje om in te kaderen” (Da Music over Covers door Bert Dockx)

Deze voorstelling kadert in de reeks LITTLE WAVES PRESENTS... We presenteren u de fijnste selectie singer-songwriters en indie muziek. Stuk voor stuk bijzondere avonden voor de muzikale ontdekker.

 Foto: (c)Alex Schuurbiers