Little Waves presents... Bert Dockx - Covers

Little Waves presents... Bert Dockx - Covers

DATUM: za 06 oktober 2018

LOCATIE: Kleine zaal

UUR: 20:15

koop tickets

BASISPRIJS: € 15

-26 / +60: € 10 / 13

ABO: € 12

koop tickets

Wie wat vertrouwd is met het werk van Bert Dockx, weet dat hij er naast zijn eigen ijzersterke oeuvre ook enkele prachtige covers op nahoudt.  Denk maar aan zijn beklijvende versie van Joy Division’s Shadowplay op de Navigate E.P. van Flying Horseman of één van de vele eclectische covers op de albums van die andere supergroep Dans Dans

 

Met ‘Covers door Bert Dockx’ interpreteert Bert de muziek van zijn vele inspiratiebronnen. Geen rechttoe rechtaan covers, maar tijdloze songs van o.a. Nick Drake, Townes Van Zandt, Bruce Springsteen, Robert Wyatt en vele anderen, geheel gebracht in Bert Dockx’s eigenzinnige stijl.

Bert Dockx is zonder twijfel één van de meest unieke, begeesterde muzikanten en songschrijvers van de laatste jaren. Als spil van het zeskoppige Flying Horseman, als één derde van het onvolprezen Dans Dans en in zijn eentje met het Nederlandstalig, akoestische project Strand speelde hij in ijltempo een reeks indrukwekkende albums en shows bij elkaar.

Verwacht u aan een avond met indringende solo-uitvoeringen van eigen werk en een aantal eigenzinnige covers. Met zijn bezwerende live performances weet hij de toeschouwer steevast bij de keel te grijpen.

Eentje om in te kaderen” (Da Music over Covers door Bert Dockx)

Deze voorstelling kadert in de reeks LITTLE WAVES PRESENTS... We presenteren u de fijnste selectie singer-songwriters en indie muziek. Stuk voor stuk bijzondere avonden voor de muzikale ontdekker.