Dit evenement is afgelopen

Jools Holland and guests

Jools Holland and guests

UITVERKOCHT

Jools Holland is een begenadigd performer en behoort tot de beste boogie woogie pianisten ter wereld. Je kent hem ongetwijfeld van zijn televisieprogramma, Later … with Jools Holland.

 

Hij brengt enkele opmerkelijke gasten mee waaronder de zanger van Soft Cell, Marc Almond. Het alom bekende "Tainted Love" zal dan ook niet op de setlist ontbreken. In de intieme setting van C-mine zal Jools Holland zorgen voor een zinderende sfeer gedrenkt in gospel, rock’n roll, soul, jazz en boogie-woogie. Zijn topdrummer is mee alsook zangeres Ruby Turner, quasi steeds het hoogtepunt op zijn shows en zangeres Beth Rowley.

De sound van Jools Holland loopt uiteen van jazz naar rock-‘n-roll en van soul en gospel naar natuurlijk boogiewoogie!

Hij behoort tot de beste boogie woogie pianisten ter wereld. Op zijn achtste had hij zichzelf op gehoor leren pianospelen, op zijn vijftiende richtte hij de band Squeeze op en in 1987 startte hij Jools Holland and his Rhythm & Blues Orchestra dat uitgroeide tot een 19-koppige band waarmee hij nog steeds actief is.

Op zijn Jools Holland and Friends albums werkte hij samen met artiesten als Sting, Chrissie Hynde, George Harrison, Norah Jones, Eric Clapton, David Gilmour, Bono, Joe Strummer, KT Tunstall, Robert Plant, Smokey Robinson, Ringo Starr, Peter Gabriel, Solomon Burke en vele anderen.

Bezetting:

Jools Holland – piano/zang
Ruby Turner + Louise Marshall + Marc Almond – zang