Dit evenement is afgelopen

LeNoise – A Tribute To Neil Young & Crazy Horse

LeNoise – A Tribute To Neil Young & Crazy Horse

Staand concert

Dat Piet De Pessemier van Mad About Mountains iets met Neil Young heeft, is geen geheim. De gitarist, bassist en drummer die hij vond in het dorp Zelem delen deze liefde, en dat droeg bij tot het voornemen om naar de podia te trekken met Neil-songs.

 

Over het feit dat ze deze zouden gaan spelen met de feel van Crazy Horse – misschien wel Youngs beste begeleidingsband ooit – is niet lang gediscussieerd.

Het voornemen werd in oktober 2017 voor het eerst uitgevoerd en sindsdien is het viertal niet meer gestopt met optreden. Niet alleen omwille van het speelplezier, maar ook  door  de  warme  reacties  van  het  telkens  aangenaam  verraste  publiek  dat  de LeNoise-versies met  aanstekelijk  enthousiasme  weet  te  appreciëren. 

En dat de band van welbepaalde nummers, vaak megapublieksfavorieten, de handen geestdriftig afhoudt, wordt eerder als een plus- dan een minpunt gezien.

Speciaal voor het concert in C-mine zullen er enkele gastmuzikanten opgetrommeld worden, maar wie dat zal zijn is vooralsnog strikt geheim.

Bezetting:

Piet De Pessemier - zang/gitaar
Vital Maesen - bas/zang
Luc Schreurs – gitaar
Jo Smeets - drums/zang 

 

Bibliotheek Genk en C-mine cultuurcentrum ontrafelen vanaf januari 2019 de vele facetten van Neil Young, nadat we dat afgelopen jaar ook al deden met Bob Dylan, nog zo’n levende legende.
Het volledige programma rond Neil Young vindt u hier.