Dit evenement is afgelopen

STUFF. plays Howard Shore

STUFF. plays Howard Shore

Aan de ene kant hebben we één van de meest avontuurlijke live acts van het moment met STUFF. Aan de andere kant hebben we de meester van body horror zelve: David Cronenberg.

 

STUFF. gaat al improviserend aan de slag met enkele iconische filmscores die componist Howard Shore schreef voor Cronenbergs meest bekende - zeg maar beruchte - films. Dat doen ze in een speciaal ontworpen video-installatie van Frederik Jassogne en Bart Moens.

STUFF. voorstellen hoeft hopelijk niet meer. Het vijftal - Lander Gyselinck (drums), Andrew Claes (sax), Dries Laheye (bas), Mixmonster Menno (samples) en Joris Caluwaerts (toetsen) - behoort al even tot de top van Belgische live bands. Hun sound is een onvoorspelbare hybride van gemuteerde hiphop, experimental jazz, future funk en elektronica. Sinds hun ontstaan in 2012 tijdens jamsessies in de Gentse club White Cat bouwden ze een killer live reputatie uit met shows op onder meer Gent Jazz, Best Kept Secret en Pukkelpop. Recentste worp 'Old Dreams, New Planets' bevestigde dat STUFF. ook op plaat onovertroffen is.

Klik hier voor een artikel uit De Morgen