Dit evenement is afgelopen

Mauro Pawlowski & Braaknoot Ensemble - Ode aan Boudewijn De Groot's 'Nacht en Ontij'

Mauro Pawlowski & Braaknoot Ensemble - Ode aan Boudewijn De Groot's 'Nacht en Ontij'

Boudewijn De Groots album Nacht en Ontij’ wordt een halve eeuw oud. Dit cultalbum wordt beschouwd als het mysterieuze buitenbeentje binnen zijn oeuvre. Mauro Pawlowski richtte het kersverse 12-koppige Braaknoot Ensemble op om ‘Nacht en Ontij’ opnieuw tot leven te brengen. Boudewijn De Groot gaf alvast zijn goedkeuring. Dit belooft een zéér bijzondere ervaring te worden.

 

Het experimentele karakter en de eigenzinnige teksten gecombineerd met de avant-garde opnametechnieken van de onvolprezen electronicapionier Dick Raaijmakers en de vakkundig gearrangeerde melodieën zorgden voor opgetrokken wenkbrauwen bij fans van het eerste uur.

Jaren later is ‘Nacht en Ontij’ uitgegroeid tot een cultplaat die door velen gekoesterd wordt, maar nog steeds niet al zijn geheimen prijsgeeft.

Mauro Pawlowski richtte het kersverse Braaknoot Ensemble op met enkele bloedrochelende sjamanen om ‘Nacht en Ontij’ opnieuw tot leven te brengen en van een gepast voodooritueel te voorzien. Boudewijn De Groot gaf alvast zijn goedkeuring.

> HUMO interviewde Boudewijn De Groot en Mauro over deze productie. (pdf-formaat)
> Het Belang Van Limburg over deze productie (pdf-formaat)

"Mauro Pawlowski en zijn blikken harmonieorkest goochelen met Boudewijn de Groots ‘Nacht en Ontij’, en brengen een hele straffe ode aan die psychedelische geluidscollage." (4,5 sterren - HUMO over het première concert in de AB)

Bezetting:
Mauro Pawlowski - gitaar/zang
Annelies Van Dinter - zang
Lore Dejonckheere - zang
Elko Blijweert - gitaar
Jeroen Stevens - drums
Pascal Deweze - gitaar
Fulco Ottervanger / Joris Caluwaerts - toesten
Dijf Sanders / Roman Hiele - electronica
Wietse Beels - viool
Christophe Beels - viool
Marc Pijpops - altviool
Frans Grapperhaus - cello
Jaak De Digitale – visuals

Coproducent: Motel Mozaïque

http://www.mauroworld.net/