Dit evenement is afgelopen

MOOOV: Nico 1988

MOOOV: Nico 1988

Regie: Susanna Nicchiarelli Italië, 2017, 93 minuten

Singer-songwriter Nico nadert de vijftig en leidt een teruggetrokken leven in Manchester, waar weinig nog doet denken aan haar roemruchte jaren als muze van Andy Warhol en zangeres van The Velvet Underground in de sixties.

 

Ooit werd ze aanbeden vanwege haar legendarische schoonheid, nu maakt ze zich niet meer druk om haar uiterlijk en ook haar carrière lijkt voorbij, tot haar nieuwe manager haar en haar oude band op tournee door Europa stuurt. Nico, 1988 is een muzikale roadmovie over de wedergeboorte van een dappere en eigenzinnige artiest, moeder en vrouw achter het icoon. Cineaste Susanna Nicchiarelli veroordeelt haar niet, maar romantiseert evenmin. Daarbij is de Deense actrice Trine Dyrholm geweldig als compromisloze Nico. Ze maakt haar hard, maar ook kwetsbaar. Betreurenswaardig soms, maar nooit zielig. Sympathiek is ze niet – en toch is empathie onvermijdelijk voor deze vrouw die doorgaat waar anderen allang waren afgehaakt.

Nicchiarelli graaft diep in het leven van deze tragische maar opmerkelijke vrouw, op een memorabele manier in beeld gebracht door Trine Dyrholm
(Hollywood Reporter)