Dit evenement is afgelopen

MOOOV Filmfestival: On Wheels

MOOOV Filmfestival: On Wheels

Regie: Mauro D’Addio, Brazilië, 72 min, 2017

Na de vakantie komen Laïs en Lucas bij elkaar te zitten in de klas. Lucas werd een gesloten jongen, sinds hij door een ongeval in een rolstoel zit. Laïs lijkt wel zijn tegenpool: uitbundig, brutaal en eigenwijs. Zij woont bij haar moeder en mist een vader in haar leven.

 

In Lucas lijkt ze de geschikte partner in crime te vinden; zij krijgt hem namelijk zover om samen met haar op zoek te gaan naar haar vader. Met alleen een foto van de opvallende truck van haar vader op zak, trekken de twee naar een truckerscafé, zo’n 30 km van huis…

Deze coming-of-age/roadmovie is een warm verhaal over vriendschap en de zoektocht naar een eigen plek. De regisseur neemt zijn jonge publiek au sérieux en schotelt hen geen stereotype karakters voor. De kinderen zijn geen superhelden of wizz kids, de volwassenen geen slapstickfiguren. D’Addio laat zijn personages rondrijden over de zanderige wegen, doorheen een schitterend landschap. Het schept zowel een gevoel van vrijheid als van nietigheid. ON WHEELS is een mooi voorbeeld van hoe je een boeiende familiefilm maakt zonder te vervallen in kolder die aan een up tempo voorbijflitst.

Regisseur-scenarist Mauro D`Addio is met ON WHEELS aan zijn proefstuk toe wat betreft langspelers. Eerder maakte hij al enkele kortfilms (KUNUMI, DISORDER en UNVEILED MARY) die ondermeer in de prijzen vielen op het kinderfilmfestival DiverCine (Mexico) en op het Internationaal Filmfestival van Sao Paulo.