Dit evenement is afgelopen

B-Classic fietst!

B-Classic fietst!

Urban muzikale fietstocht

Kuurne-Brussel-Kuurne, De Ronde van Vlaanderen, De Brabantse Pijl, Gent-Wevelgem. Vlaamse voorjaarsklassiekers waaraan sinds enkele jaren een naam mag worden toegevoegd: De Ronde van B-Classic. Dit jaar doet onze etstocht vier Genkse wijken aan, met onderweg een hoop vertier, en bij elke stop muzikaal plezier.

 

Het startschot wordt gegeven aan C-Mine, waar Ekaterina Levental de deelnemers motiverend zal toezingen, waarna we vier Genkse wijken – Waterschei, Winterslag, Sledderlo en Zwartberg – muzikaal en sportief met elkaar verbinden. Om de sfeer er goed in te
brengen, rijdt Marockin’ Brass in een open wagen een eindje mee. In Sledderlo wachten soemuzikanten, in Waterschei is er een gitaarcirkel met lokale muzikanten en in het midden pianist Maarten Lingier, in Winterslag tonen jongeren hun voetbalkunsten
street-style, op de tonen van een klassieke muzikant. En in Zwartberg houden we halt onder de welbekende ‘Brug van Zwartberg’, waar een aantal rappers en één klassieke muzikant een universum creëren dat past bij de setting: tonnen met vuur, grafti tegen de muur, the works.


Op de verschillende stopplaatsen zullen ook de ringtones van Anti.Anti., gemaakt met muziek en geluiden uit de Genkse cités, uit de speakers knallen. Voor de inwendige mens zijn er telkens aangepaste hapjes, gemaakt door de lokale mama’s.
Het laatste woord is aan Gökhan Girginol, die de brug sloeg tussen de klassieke muziek van B-Classic en de geluiden van de jongeren uit de wijken: ‘We verbinden de vier windrichtigen. En in het centrum heb je C-mine. C-mine is de cosmos, het centrum van Genk. Zoals klassieke muziek het centrum is van B-Classic’.

Co-productie met Villa Basta en C-TAKT/C-Mine cultuurcentrum

Met
Ekaterina Levental mezzosopraan | Karaaslan Risalet soemuzikant | Sahan Ikbal soemuzikant
Topdemir Fatih soemuzikant | Ünal Alican soemuzikant | Maarten Lingier piano
Daniele Daino gitaar | B-Classic jamcollectief | Marockin' Brass | Genkse rappers
Wim Segers vibrafoon | Gökhan Girginol rapper


TICKETS
€ 22,5 / € 10 (-26 jr)
-18 jr: € 5 (te betalen aan de kassa ter plaatse op vertoon van identiteitskaart)
Dit concert komt in aanmerking voor een reductie > 4 concerten en een festivalpas.
De fietstocht is 30 km. Aanmelden vanaf 9.15 uur. Vertrek 10 uur stipt. Aankomst verwacht omstreeks 17 uur.

Het volledige programma van het B-classic Festival vind je hier .