Dit evenement is afgelopen

B-Classic beroert!

B-Classic beroert!

Puur klassiek met Weinberg en Schubert

Jawel hoor, het mag in Genk ook puur klassiek zijn, en dat is wat er zaterdagavond in C-Mine op het programma staat. Joodse liederen van Mieczyslaw Weinberg, en het Trio Opus 100 van Franz Schubert. Klassiek, hadden wij gezegd. Met een voorwoord doorMarc Erkens.

 

Geen plaats voor improvisatie op zaterdagavond. Het Trio Opus 100 van Schubert is een monument in de wereld van de kamermuziek. Vastomlijnd en in bladmuziek gebeiteld. Traditioneel en magistraal. Een werk dat mede werd gekozen door de muzikanten van dienst, een trio dat nooit eerder samenspeelde en staat te watertanden om Schuberts opus leven
in te blazen: Frank Peters aan de piano, Lorenzo Gatto (foto) op viool, Benjamin Glorieux op cello. Een muzikale ontmoeting die u niet wil missen.


Schubert sluit af, ervoor is het woord aan Ekaterina Levental, die koos voor een repertoire dat haar nauw aan het hart ligt, en waarvan het een raadsel mag zijn waarom ze het nooit eerder bracht: de Joodse liederen van Mieczyslaw Weinberg. Weinberg (1919-1996) was een Russische componist van Pools-Joodse origine, die bijna al zijn familieleden
verloor in de Holocaust.

En voor het eerst maar niet voor het laatst op B-Classic 2018: Marc Erkens, bekend van het Canvas-programma ‘Culture Club’. Erkens zal de avond op geheel eigenzinnige wijze inleiden. Aan de piano uiteraard.

PROGRAMMA
Mieczyslaw Weinberg 'Jewish Songs', op.13 voor mezzosopraan en piano.
Franz Schubert trio nr.2 opus 100 voor viool, cello en piano.

Met
Ekaterina Levental mezzosopraan | Frank Peters piano | Lorenzo Gatto viool
Benjamin Glorieux cello | Marc Erkens piano


TICKETS
€ 22,5 / € 10 (-26 jr)
-18 jr: € 5 (te betalen aan de kassa ter plaatse op vertoon van identiteitskaart)
Dit concert komt in aanmerking voor een reductie > 4 concerten en een festivalpas.

Het volledige programma van het B-classic Festival vind je hier .