Dit evenement is afgelopen

MOOOV : ON BODY AND SOUL

MOOOV : ON BODY AND SOUL

Ildiko Enyedi, Hongarije, 2017, 116 minuten

Twee verlegen mensen werken in een slachthuis in boedapest : een introverte directeur en een veel jongere, nieuwe voedselinspectrice, ietwat autistisch.

 

De twee worden op elkaar verliefd worden. Maar hun romance blijft bij voorzichtige, ietwat ongemakkelijke toenaderingspogingen. De zaken worden er niet eenvoudiger op wanneer ze tot hun eigen verbazing ontdekken dat ze 's nachts dezelfde droom delen waarin ze als herten ronddartelen in een winters bos. De jury tijdens het filmfestival van Berlijn roemde deze film als een film die vol is van poëzie, tragiek en humor. Volgens Paul Verhoeven, voorzitter van de zevenkoppige jury, kozen ze voor deze film als Gouden Beer omdat de film mensen doet denken aan iets dat volgens hem in het dagelijks leven vaak wordt vergeten: mededogen.

Een klein meesterwerk, maar tegelijk is het de vreemdste romcom van het jaar. Ildikó Enyedi plaatst een geduldig opgebouwd liefdesverhaal tegen de achtergrond van een Hongaars slachthuis en wisselt droomsequenties vol prachtige breedbeeldshots van wilde dieren af met subtiele humor en tragiek. (Filmfest Gent)