Dit evenement is afgelopen

MOOOV  LUX FILM PRIZE : 120 BATTEMENTS PAR MINUTE

MOOOV LUX FILM PRIZE : 120 BATTEMENTS PAR MINUTE

Robin Campillo, Frankrijk, 2017

Ook dit jaar is de LUX FILMPRIZE weer te gast bij Mooov. De drie laureaten van 2017 worden in meer dan 50 steden in de bioscoop vertoond, waaronder ook in Genk.

 

 

Parijs aan het begin van de jaren 90. Een groep jonge activisten wil koste wat kost een remedie vinden tegen een tot dan toe een onbekende dodelijke ziekte. Hun doelwit : de farmaceutische labs die mogelijke remedies bewust tegenhouden. Indien ze hun eigen levens én die van toekomstige generaties willen redden, zullen ze hun acties moeten opschroeven.
Met behulp van een krachtig ensemble van jonge acteurs creëert Campillo een vitale film die een belangrijke politieke strijd in beeld brengt die misschien te veel in de vergetelheid was geraakt. Een universele, aangrijpende en geëngageerde film, parallel aan een individueel menselijk verhaal. 120 BPM ontving op het filmfestival van Cannes onder andere de juryprijs en de prijs van de internationale filmpers. Een film die onmogelijk te negeren valt.

De LUX FILM PRIZE werd in 2017 in het leven geroepen met de bedoeling de distributie van films in heel Europa te stimuleren. Voor het Europees Parlement is film van fundamenteel belang voor de ontwikkeling van Europa. Film helpt ons elkaar beter begrijpen, diversiteit te waarderen en ons onderling te verbinden. Films helpen ons ook het leven van onze Europese buren te begrijpen.
De Europese parlementsleden kiezen uit de drie finalisten een winnende film.
Op 15 november wordt de winnaar bekendgemaakt tijdens een plenaire zitting in Straatsburg.
Maar het publiek van MOOOV kan net als de Europese parlementsleden de drie finalisten bekijken op woensdag 8 november.