Dit evenement is afgelopen

MOOOV : LA NOVIA DEL DESIERTO

MOOOV : LA NOVIA DEL DESIERTO

Regie: Cecilia Atán en Valeria Pivato Argentinië, Chili, 2017

In 1840 trok Deolinda Correa samen met haar pasgeboren kind de Argentijnse woestijn bij San Juan in op zoek naar haar echtgenoot.

 

Dorst velde haar, maar het kind overleefde wel doordat de overleden moeder wonderlijk genoeg melk bleef geven. Deze volkslegende ligt ten grondslag aan dit speelfilmdebuut van het Argentijnse regisseursduo Cecilia Atán en Valeria Pivato, die ook samen tekenden voor het scenario.
De 54-jarige Teresa heeft decennialang als inwonend huishoudster gewerkt in Buenos Aires. Van de ene op de andere dag verdwijnt het fundament onder haar bestaan als de familie het huis verkoopt. Ze accepteert zonder nadenken een betrekking in het ver weg gelegen San Juan. Onderweg gaat het mis: de bus raakt defect en de passagiers worden overgebracht naar een klein plaatsje dat een belangrijk bedevaartsoord blijkt te zijn met een markt met allerlei kraampjes. Teresa geraakt aan de praat met El Gringo, een charmante kledingverkoper. Wanneer het begint te stormen moet de man stoppen met zijn handel. Te laat realiseert Teresa dat ze haar tas bij de man heeft achtergelaten. Die wil ze absoluut terug.
Een charmante, warme roadmovie, met gedoseerde humor en gepaste afstand en met een glansrol voor Paulina García als Teresa, die in 2013 furore maakte met de titelrol in het veelbekroonde GLORIA.