Dit evenement is afgelopen

MOOOV : LA VILLA

MOOOV : LA VILLA

Regie: Robert Guediguian Frankrijk, 2017

In hartje winter verenigen Angèle, Joseph en Armand zich rond hun ernstig zieke vader in een baai in de buurt van Marseille.

 

Een gelegenheid om stil te staan bij het ideaal dat hun vader hen heeft meegegeven: een wereld van solidariteit die hij opgebouwd heeft op deze magische plek, rond het sociale restaurant dat Armand, de oudste zoon, verder is blijven uitbaten, terwijl Angèle een toneel- en tv-actrice is geworden die nu in Parijs woont en al meer dan 20 jaar niet meer naar het huis is teruggekeerd en Joseph, een voormalige vakbondsman is, die ontslagen werd, maar een goede uitstapregeling heeft weten te onderhandelen. 

Regisseur Robert Guédiguian gaat al enkele decennia mee. De meeste van zijn films spelen zich af in zijn geliefde geboortestad Marseille. Als toegewijde socialist staan sociale kwesties centraal in zijn films. En hij is ook trouw aan een groep acteurs waar hij steeds mee werkt, vooral Ariane Ascaride (met wie hij getrouwd is) Gérard Meylan en Jean-Pierre Darroussin. Deze nieuwe film is opnieuw een hoogtepunt in de lange carrière van Guédiguian. Op een warme manier toont hij hoe die ingesloten baai met de wereld eromheen is veranderd, hoe de mensen zijn veranderd en wat waarden dan nog kunnen betekenen. Guédiguian onderzoekt op intelligente wijze hoe ook het lokale betrokken is op wat er in de wereld gebeurt. Een ontroerende film die doet nadenken.