Dit evenement is afgelopen

MOOOV : JUPITER'S MOON

MOOOV : JUPITER'S MOON

Regie: Kornél Mundruczó Hongarije, 2017

De jonge Syrische immigrant Aryan wordt neergeschoten wanneer hij ongemerkt de Hongaarse grens over wil steken. De gewonde jongen is doodsbang en in shock, maar op mysterieuze wijze heeft hij nu de gave om dingen en zichzelf te laten zweven.

 

Nadat hij in een vluchtelingenkamp terecht is gekomen, wordt hij het kamp uit gesmokkeld door de dubieuze dokter Stern met de intentie om zijn buitengewone geheim te benutten.
Van WHITE GOD, zijn vorige film, weten we dat deze Hongaarse regisseur bijzondere film maakt: overweldigend en visueel inventief. De openingsscène van de film illustreert dit al onmiddellijk met beelden van een bestelwagen, waaruit vluchtelingen springen en de nacht in lopen. De duizelingwekkende sequenties wanner Aryan later zweeft zijn ongelooflijk en er zit in de film ook een van de memorabelste auto-achtervolgingen sinds lang, waar James Bond zijn vingers zou bij aflikken.
Vol thriller elementen stelt de film zich expliciet vragen bij de manier waarop Hongarije omgaat met de vluchtelingencrisis, maar tegelijk is JUPITER’S MOON ook een theologisch raadsel, want wie is die jonge migrant uit Holms? Is hij gekomen om ons te redden of om te oordelen of misschien iemand die gewoon de ultieme vluchtelingendroom wil leven en uiteindelijk echt wil ontsnappen door op te stijgen, weg van de wreedheid en de corruptie op aarde…