Dit evenement is afgelopen

KEVIN TRAPPENIERS

KEVIN TRAPPENIERS

Antenna - toonmoment

Kevin Trappeniers installeert een ganse week zijn Antenna, een antenne die er voor zorgt dat u in de onmiddellijke omgeving er van digitale rust vindt.

 

Kevin Trappeniers is beeldend theatermaker. Na zijn voorstelling Asymptote (2015-2016) startte hij in 2017 een onderzoek naar falende communicatie en de onzichtbare wereld van signalen en golven (klank, stem, licht) rond ons heen.

Een eerste deel is een installatie buiten. U komt samen rondom een tijdelijk opgezette metalen zendmast waar de elektrische signalen worden weggenomen. Een artificiëel ingeplant gebied zonder de straling van frequenties nodigt u uit in alle rust te reflecteren, bezinnen en in gesprek te gaan. 

Naast deze verstilde ontmoeting werkt Trappeniers ondertussen verder aan het tweede deel, een binnenvoorstelling  waar de focus ligt op de macht van de taal.

In dit toonmoment van zijn onderzoek toont Trappeniers een aanzet van de antenne van Antenna!


Op zondag om 17 uur kan u deelnemen aan een gesprek dat radio 1-presentatrice Annelies Moons voert met dichter Maarten Inghels over falende communicatie, de zoektocht naar stilte en de overvloed aan signalen die op ons afkomen.