Dit evenement is afgelopen

LAYLA ÖNLEN/HUSEYIN UMAYSIZ - UITVERKOCHT!

LAYLA ÖNLEN/HUSEYIN UMAYSIZ - UITVERKOCHT!

Hou vast! Laat los! Toonmoment

De Limburgse Layla Önlen maakt samen met Brusselaar Huseyin Umaysiz vier vrouwenmonologen.

 

Reserveer je gratis ticket.

Deze monoloog/performances  zijn gebaseerd op waargebeurde verhalen van vier vrouwen. Verschillende karakters, verschillende omstandigheden, gespeeld door 1 actrice. 

Het gemeenschappelijke van deze verhalen?  Leven in een samenleving waar mannen heersen, vastgeklemd tussen verantwoordelijkheden en eigen wensen, en de moeilijkheden des levens die dit met zich meebrengt. De plaats waar ontevredenheid niet genoeg is om voor verandering te zorgen... Soms omwille van luiheid, soms door angst en soms puur door koppigheid. Maar bovenal omwille van de vicieuze cirkel waarin ze zijn gevangen en die de vrouw afhankelijk heeft gemaakt tot het oneindige.

Deze vrouwen-verhalen, zijn een soort van geheim dat men alleen deelt met onbekenden. Niet om medelijden op te wekken, eerder om alles uit te kotsen. Er broeit iets in hen, klaar om over te koken en uit te barsten.

De Turkse schrijver Deniz Kaptan schreef het boek “Kadin Hikayeleri” wat vertaald “Vrouwenverhalen” betekent.

Regisseur Hüseyin Umaysiz (Brussel) en actrice Layla Önlen (Limburg) bewerken en vertalen deze verhalen naar het podium.

U krijgt er twee te zien als work in progress. De uiteindelijke première vindt plaats tijdens het festival Istanbul 360, 30 en 31 januari 2018, in C-Mine Genk.

Een productie van C-Takt en Theater Antract.