Dit evenement is afgelopen

MOOOV : A United Kingdom

MOOOV : A United Kingdom

Regie: Amma Asante Verenigd Koninkrijk, 2016, 111 minuten

In 1947 ontmoet Seretse Khama, de prins van Botswana, Ruth Williams, een Londense kantoorbediende. Bevrijd door de sociale veranderingen van net na de oorlog, voelen ze zich direct tot elkaar aangetrokken: zij door zijn hoop op een betere wereld, hij door haar verlangen deze wereld te omarmen.

 

Ondanks hun verschillen zijn ze elkaars gelijken. Het geplande huwelijk stoot echter op veel verzet, niet alleen van hun families, maar ook van de Britse en zelfs Zuid-Afrikaanse regering. Voor de Britse en Zuid-Afrikaanse regeringen is het ondenkbaar dat een “bi-raciaal” echtpaar hun buurland regeert, het Botswana waar bovendien zopas de apartheid werd ingevoerd. Diplomatieke druk of niet: Seretse en Ruth twijfelen nooit aan hun liefde voor elkaar. Het zijn twee dappere mensen die ontzettend van elkaar houden en die hun gevecht nooit opgeven.

 

Rosamund Pike en David Oyelowo laten keer op keer hun capaciteiten als acteurs zien en zijn perfect gecast voor deze rollen. Een prachtige film waarin racisme en segregatie het afleggen tegen de liefde. Een belangrijke boodschap en les ook voor ons in onze huidige maatschappij. Deze film is gebaseerd op waargebeurde feiten.