Dit evenement is afgelopen

Little Waves 2018

Little Waves 2018

MERCURY REV | TAMINO | MICK FLANNERY | BLITZEN TRAPPER | THE ACADEMIC | BED RUGS | DOUGLAS FIRS | THIS IS THE KIT

Een festival voor fijnproevers. Indiepop en singer-songwriters vormen de hoofdmoot. De line-up is compleet!

Check littlewaves.be voor alle info.

 

Volledige line-up:

Main stage

18:45 Blitzen Trapper (us)
20:15 Douglas Firs
21:45 The Academic (irl)
23:15 Tamino

Theater

18:15 Bed Rugs
19:30 Mick Flannery (irl)
20:45 This Is The Kit (uk)
22:15 Mercury Rev (us)

AFF-stage (by Absolutely Free Festival)
18:30 Catbug
20:15 Outer
21:30 Yusuf
23:30 Slumberland

Compressorenhal
19:00 Wartaal 
20:45 Bonfire Lakes
22:15 Holly Miranda (us)

Bekijk hier de timetable
-----------------------------

Het stond in de sterren geschreven, maar de manier waarop Tamino in een mum van tijd de muziekwereld veroverde oversteeg alle verwachtingen. Winnaar van De Nieuwe Lichting 2017, Rock Werchter, Pukkelpop, een overvolle AB, iedereen valt voor dit talent. En ook de pers was laaiend. ‘Habibi’ en ‘Cigar’ zijn Belpop classics.
-------------------------------------

Mick Flannery is een rauwe en pure liedjesschrijver afkomstig uit Ierland. Dat hij die liedjes ook heel goed weet te brengen is een mooie aanvulling, zo zegt hij zelf. Uiteindelijk blijven alleen de liedjes over: de shows, de aandacht, alles vervaagt, maar de muziek blijft.
-------------------------------------

This Is The Kit is de band rondom songwriter Kate Stables uit Bristol. Met fans als Aaron Dessner (The National), Guy Garvey (Elbow) en Sharon van Etten krijgt deze groep eindelijk de aandacht die ze verdient.
-------------------------------------

‘Hinges of Luck’, de derde parel van Douglas Firs, werd door menig muziekjournalist hoog de wolken ingeprezen. Het Gentse viertal rond singer-songwriter Gertjan Van Hellemont klinkt op deze nieuwe plaat meer uptempo dan ooit.
-------------------------------------

Mercury Rev celebrates Deserter's Songs 20th Anniversary with a very special acoustic and intimate Performance. Als akoestisch trio vieren Jonathan, Grasshopper en Jesse hun 20 ste verjaardag van Deserter’s Songs met ultieme hit 'Goddes On A Highway'. Aangevuld met andere klassiekers in hun repertoire bezorgen ze jou een heerlijke avond vol dromerige teksten, sprookjesachtige muziek en een fijne streep pop.
-------------------------------------

Het Ierse viertal van The Academic ruikt naar The Strokes en Circa Waves. Met ‘Bear Claws’ hadden ze een YouTube-hit te pakken en hun onlangs verschenen debuutalbum, ‘Tales from the Backseat’ is een pareltje. Binnenkort ongetwijfeld op de grote podia, nu nog in de intieme setting van Little Waves, profiteer ervan!
-------------------------------------

'Wild and Reckless' is de negende studioplaat van Blitzen Trapper, een folk- en countryband uit Portland, Oregon wiens sound perfect aansluit bij Bob Dylan, Bruce Springsteen, Lynyrd Skynyrd en Wilco. Hun doorbraakalbum Furr (2008) is nog steeds een americana classic om U tegen te zeggen.
-------------------------------------

Bed Rugs kiest op hun derde album ‘Hard Fun Grand Design’ (release 21 maart) voor de meest ambitieuze weg: de muzikale verbeelding de vrije loop laten zonder het verleden uit het oog te verliezen. Het album maakten ze met drie, maar live staan ze met vijf op podium. 26 songs die we kunnen samenvatten in drie woorden: psychedelisch, broeierig en adembenemend!
-------------------------------------

Holly Miranda die eerder al het podium deelde met Florence And The Machine, Karen O, Lou Reed, The XX en Lesley Gore imponeert met haar stem. Deze vormt een mix van het schuurpapier van Lou Rhodes, de snik van Angel Olsen en het volume in de uithalen van Adèle. Platenlabels struikelen over elkaar heen en bladen stoppen niet meer met over haar te schrijven.
-------------------------------------

Tom Soetaert oftewel “Outer” bewijst met zijn single ‘Eyja’ dat de Belgische muziekbodem vol zit met talent. Live wordt “Outer” versterkt met Nicolas Delépine, Arne De Tremerie en Wanthanee Wadngam.
-------------------------------------

Singer-Songwriter Paulien Rondou, aka Catbug, verkozen tot de meest beloftevolle Antwerpse pop- en rockartiest van het moment, laat zich inspireren door onder andere Sam Amidon, Joanna Newsom en Jesca Hoop. Ze beschrijft haar eigen muziek als "Music for humans but also for animals”. Laat je meeslepen door haar intieme muziek die je recht  in het hart raakt.
-------------------------------------

Omschreven als een interessante, minimalistische mengelmoes met een laag melancholie die recht door het hart gaat. Yusuf is het alter ego van Jonas Steurs, een zeker niet te missen act op Little Waves!
-------------------------------------

Haardrogers met mondharmonica's, vervormde breinaalden en super 8 projectoren zijn de instrumenten van dienst bij Slumberland. Hij verzorgde al het voorprogramma van Tindersticks, King Dude en Parquet Courts. Multi-instrumentalist Jochem Baelus laat zich vergezellen door twee straffe drummers waardoor de performance nog indrukwekkender wordt.
-------------------------------------

Wartaal is Ward Van de Velde en hij laat je glimlachen en huiveren tegelijk. In een universele taal fileert hij menselijk lief en leed. Een gitaar, een zachtgevooisde stem en een straffe productie: meer heeft hij niet nodig om je even stil te krijgen! Zo klinken de lovende woorden van Studio Brussel.
-------------------------------------

Bonfire Lakes won twee jaar geleden de singer-songwriterwedstrijd van Little Waves. Verwacht je aan pakkende teksten, een hemelse samenzang, smartlappen in de beste singer-songwriter/americana-traditie, afgewisseld met de nodige dosis humor.
-------------------------------------

Deuren: 18 uur

Tickets: 32 vvk - 39 kassa