Dit evenement is afgelopen

Tjens Matic + PJDS (support)

Tjens Matic + PJDS (support)

staand concert

Tjens Matic? Daarmee is alles gezegd: dit is Arno met drie rockende muzikanten en ze spelen het forsere materiaal van Tjens Couter en T.C. Matic.

 

Arno Hintjens vormt onder de noemer Tjens Matic een nieuwe groep (met ook leden van zijn huidige band) rond zich om songs te spelen uit de periode van zijn oudere band Tjens Couter en de overgang naar TC Matic. Songs als Gimme what I need en Viva Boema.

Samen met bassist Mirko Banovic, gitarist Bruno Fevery en drummer Laurens Smagghe keren ze terug naar de bluesrock en hoekige pop van de tweede helft van de jaren '70 en begin jaren '80.

In de AB gaven ze dit voorjaar reeds een voorproefje, De Morgen**** en De Standaard hadden niets dan lovende woorden over voor dat concert.

------------------

PJDS aka Pieter-Jan Desmet zal het voorprogramma verzorgen.

Na de radiohits 'Baby’s In The World', 'Fire' en 'August' in de jaren negentig besliste Pieter-Jan De Smet om voortaan als PJDS te gaan optreden en platen maken. Op zijn eigen label Beuzak bracht hij nog 3 platen uit (2002: 'Light Sleeper' / 2003: 'Suits Yo'u / 2011: 'Homebrew') en in 2005 verscheen een compilatie genaamd 'Away From God And Far From The Action'.

Na omzwervingen doorheen projecten allerhande is er binnenkort een nieuwe plaat. 'SIREN' werd opgenomen met Teun Verbruggen, Mirko Banovic, Roland Van Campenhout en Frederik Segers in de Boma Studio in Gent. En met diezelfde muzikanten, aangevuld met Gilles Vandecaveye-Pinoy trekt PJDS weer de baan op. Maak al kennis met een aantal nieuwe songs en wat ouder werk tijdens zijn solo concerten in het voorprogramma van Tjens Matic .

Luister hier naar zijn nieuwste track: https://soundcloud.com/user-312870312/clean-clothes

------------------