Dit evenement is afgelopen

ZIN IN ZOMER: Hagar Peeters, Matthijs de Ridder, Anneke Luyten & Tom Hermans

ZIN IN ZOMER: Hagar Peeters, Matthijs de Ridder, Anneke Luyten & Tom Hermans

Literatuur en muziek in één van de die prachtige monumenten die Sint-Truiden rijk is, het is een beproefd Zin in Zomerrecept.

In de Sint-Maartenkerk is Hagar Peeters te gast. Zij maakte naam als dichteres sinds in 1999 debuutbundel Genoeg gedicht voor vandaag verscheen.

 

Deze avond zal echter vooral in het teken staan van Malva, haar romandebuut uit 2014. Malva Marina Reyes was de vergeten dochter van de Nederlands-Indische Maria Hagenaar en haar man, de beroemde Chileense dichter en Nobelprijswinnaar Pablo Neruda. Zij werd geboren met een waterhoofd en stierf op haar achtste - haar vader negeerde haar volkomen. In de roman vertelt Malva over de dood heen haar verhaal aan Hagar Peeters. En stelt ze pertinente vragen, die dicht aanleunen bij een episode uit het leven van de schrijfster zelf…

Interviewer Matthijs de Ridder verkent met haar de roman en de familiegeschiedenis.

Sopraan Anneke Luyten (halve finaliste Kon. Elisabethwedstrijd) brengt onder pianobegeleiding van Tom Hermans prachtige liederen van o.a. Fauré en Puccini.

Koffiehuis/gastropub Posterijen, tegenover de Sint-Maartenkerk, zal uitzonderlijk deze avond open zijn.Voorafje: Filmvoorstelling ‘Neruda’
Voor de voorstelling (om 17u45) kan je in Cinema Cameo genieten van de poëtische film van Pablo Larrain over de omstreden dichter Pablo Neruda.

Wil je ook gratis naar het voorafje komen?

Boek hier je combi dagticket!

LOCATIEZin in zomer is een organisatie van Villa Verbeelding Hasselt (voorheen: Literair Museum) in samenwerking met Bibliotheek Genk en C-mine cultuurcentrum Genk, Stedelijke Bibliotheek Hasselt, Bibliotheek en cc de Bogaard Sint-Truiden, ondersteund door Vlaams Fonds voor de Letteren, Stad Genk, Stad Hasselt, Stad Sint-Truiden.

Foto Hagar Peeters: Koos Breukel©
Foto Matthijs de Ridder: Koen Broos©