Dit evenement is afgelopen

ZIN IN ZOMER: Abdelkader Benali, Bleri Lleshi, Chantal Pattyn, Bart Eeckhout

ZIN IN ZOMER: Abdelkader Benali, Bleri Lleshi, Chantal Pattyn, Bart Eeckhout

Anneleen Boehme en Frie Mechele

Schrijvers en journalisten hebben het geregeld en graag over hun kinderen. In romans, novelles, dagboeken en columns.

 

De Nederlandse schrijver Abdelkader Benali schreef in 2016 Brief aan mijn dochter, een prachtige novelle waarin hij zijn pasgeboren dochter tegen het licht van onze rumoerige tijden houdt.

Ook schrijver, filosoof en activist Bleri Lleshi schreef dit jaar een uitgebreide brief aan zijn toen nog ongeboren dochter. Inaya, brief aan mijn kind is een beklijvend verhaal van een bezorgde vader over de toekomst van zijn kind.

Cultuuromnivoor Chantal Pattyn noteerde de uitspraken van haar zoon, postte ze op Facebook en bundelde ze in Zegt Zoonlief, een heerlijke compilatie van hun soms grappige, soms lucide moeder-zoongesprekken.

Journalist Bart Eeckhout tenslotte brengt in zijn wekelijkse column in De Morgen Magazine een glimlach van herkenning met verhalen over zijn twee kinderen. Hij is gastheer en praat met zijn gasten over schrijvers en hun kinderen.

Tussen de verhalen door is er muziek van Anneleen Boehme (contrabas) en Frie Mechele (zang).Voorafje: Rondleiding expo ‘Black’ (volzet)

Voor de voorstelling (om 18u30) kan je een rondleiding meepikken in deze tentoonstelling. Deze start aan het bezoekersonthaal van C-mine.LOCATIE
C-mine cultuurcentrum, Genk


Zin in zomer is een organisatie van Villa Verbeelding Hasselt (voorheen: Literair Museum) in samenwerking met Bibliotheek Genk en C-mine cultuurcentrum Genk, Stedelijke Bibliotheek Hasselt, Bibliotheek en cc de Bogaard Sint-Truiden, ondersteund door Vlaams Fonds voor de Letteren, Stad Genk, Stad Hasselt, Stad Sint-Truiden.

Foto Abdelkader Benali: Merlijn Doomernik©
Foto Bleri Lleshi: Brecht Goris©
Foto Chantal Pattyn: Humo©
Foto Bart Eeckhout: Wouter Van Vooren©
Foto Anneleen Boehme: Hugo Lefevere©
Foto Fien Desmet: Pull & Over photographs©