Dit evenement is afgelopen

ZIN IN ZOMER: Adriaan van Dis, Anna Luyten en Carll Cneut

ZIN IN ZOMER: Adriaan van Dis, Anna Luyten en Carll Cneut

Veelbekroond auteur Adriaan van Dis publiceerde in 2014 Ik kom terug, een gefictionaliseerde autobiografie over de moeilijke relatie met zijn moeder. Pas aan het eind van haar leven kwam het tot echte gesprekken tussen moeder en zoon, met het prachtige boek tot gevolg.


 

Ondanks het eerder zware onderwerp leest het boek als een tragikomedie. En in gesprek met Anna Luyten zal van Dis ongetwijfeld zijn eigen geestige zelve zijn.

De voorstelling krijgt een extra dimensie door projectie van tekeningen die topillustrator Carll Cneut er live bij maakt.

Vanaf 10u kan je iets eten of drinken in brasserie de Gerlache, tegenover het Jessa Ziekenhuis. Na de voorstelling krijg je er een gratis aperitief.Voorafje: Rondleiding expo ‘Moeder en Kind’ (volzet)

Voor de voorstelling (om 10 uur) kan je een rondleiding meepikken in deze tentoonstelling, op de vroegere kraamafdeling van het ziekenhuis, nu de afdeling ‘Healthcare’ van de PXL hogeschool.

LOCATIE


Zin in zomer is een organisatie van Villa Verbeelding Hasselt (voorheen: Literair Museum) in samenwerking met Bibliotheek Genk en C-mine cultuurcentrum Genk, Stedelijke Bibliotheek Hasselt, Bibliotheek en cc de Bogaard Sint-Truiden, ondersteund door Vlaams Fonds voor de Letteren, Stad Genk, Stad Hasselt, Stad Sint-Truiden.

Foto Adriaan van Dis: Hans Pool©
Foto Anna Luyten: Cici Olsson©