Dit evenement is afgelopen

Zin in Zomer: Lieve Joris, Mark Schaevers en Les rideaux de ma grand-mère

Zin in Zomer: Lieve Joris, Mark Schaevers en Les rideaux de ma grand-mère

Zin in Zomer sluit af met een primeur. Lieve Joris – die we kennen van reisromans over de hele wereld – keert letterlijk en figuurlijk terug naar haar geboortegrond. Speciaal voor het festival licht zij al een tipje van de sluier over een werk in wording, een nog te verschijnen boek waarin ze het zal hebben over haar jeugd en haar familie in Neerpelt en omstreken.

 

Ze gaat in gesprek over dit werk in wording met Mark Schaevers die haar als journalist van boek tot boek gevolgd heeft.

Tussendoor luisteren we naar Les rideaux de ma grand-mère – een trio dat swingende gipsy jazz speelt.

Wat napraten bij een drankje over de voorbije Zin in Zomer kan gezellig in de binnentuin.



Voorafje

Voor de voorstelling kan je in de kapel van het Clarenhof de resultaten van de Summerschool Villa Verbeelding bewonderen. Deelnemers van deze Summerschool kregen 3 dagen les van illustratoren Carll Cneut en Kaatje Vermeire. Voor dit voorafje moet je niet apart inschrijven.

Word Zomervriend! (Prijs: 60 euro)

Je krijgt een VIP-abonnement met 6 voorstellingen, inclusief de voorafjes, een goodiebag en voorbehouden plaatsen bij elke voorstelling. Boek hier je Zomervriendenpas!

LOCATIE



Zin in zomer is een organisatie van Villa Verbeelding Hasselt (voorheen: Literair Museum) in samenwerking met Bibliotheek Genk en C-mine cultuurcentrum Genk, Stedelijke Bibliotheek Hasselt, Bibliotheek en cc de Bogaard Sint-Truiden, ondersteund door Vlaams Fonds voor de Letteren, Stad Genk, Stad Hasselt, Stad Sint-Truiden.

Foto Lieve Joris: Chris van Houts©
Foto Marc Schaevers: Marco Mertens©