Dit evenement is afgelopen

FroeFroe - Zaratoestras

FroeFroe - Zaratoestras

3de graad

De lucht is donker en paars. Gertrude en Johan, al 40 jaar man en vrouw en kinderloos, rollen met een omgebouwde theaterwagen over verlaten wegen op zoek naar een jong publiek.

Veertig jaar lang al brengen ze de grootste kinderverhalen tot leven met eigengemaakte poppen, kostuums, decors en muziek maar vanavond stranden ze aan het einde van de horizon en geven hun zoektocht op.

 


Een voorstelling voor allen en iedereen die zich vrolijk maakt over een bad-trip.


Acteurs Johan en Gertruda, dochter Kelly en muzikant Hans brengen met hun gezelschap


De Zarathoestra’s spraakmakend orakeltheater.


Met behulp van rituele poppen, muziek en trance channelen ze mystieke boodschappen omtrent het thema geluk en de middelen om dat te verwerven Gert en Jo Jochems schudden hun broederschap van zich af en worden eindelijk man en vrouw. Samen met Kelly De Mol en Hans Jochems spelen ze een splinternieuwe tekst van Frank Adam.


Een geestverruimend stuk over de vragen waar we geen antwoord op krijgen, het geluk dat we niet kunnen grijpen, de gedachten die we niet kunnen uitspreken, de liefde die we maar niet voelen - Tot iemand ons hart aanraakt. Met gratis geluksbrenger!


Een kersverse tekst van Frank Adam met steun van het Nederlands Letterenfonds en het Vlaams Fonds voor de Letteren (de tekst wordt uitgegeven door Bebuquin, te bestellen bij froefroe via mail of gewoon te koop na de voorstellingen)


Een collectief project van en door: Jo Jochems, Gert Jochems, Kelly De Mol (stage) met live muziek en spel van Hans Jochems. Techniek: Sander Salden Poppen, kostuums, decor: Jan, Marc Maillard, Astrid Michaelis, Janneke Hertoghs, Bruno Smeyers, Klaartje Vermeulen Assistentie: (stage) Freya Guitard


De Zaratoestra's is een coproductie van Het Orakeltheater en Theater FroeFroe Met steun van Vlaamse Gemeenschap, Nederlands Letterenfonds en Vlaams Fonds voor de Letteren


www.froefroe.be


Foto: Theater FroeFroe


Bij deze voorstelling krijgen de leerlingen een voorbereiding op school.