Dit evenement is afgelopen

KOPERGIETERY - Meisjes van krijt

KOPERGIETERY - Meisjes van krijt

1ste en 2de graad

Aan de rand van de kliffen staan twee meisjes. Ze kijken naar de zon. Aandachtig, alsof ze die staan te memoriseren. Hun handen houden elkaar vast. Eén voetstap later staat er nog maar één meisje. Met grote ogen en een lege hand. De meeuwen zijn er ook nog. Ze tekenen cirkels voor haar in de lucht.

 

Een (lange weg en een) generatie later zit een meisje aan de keukentafel. Van tussen haar vingers kijkt ze naar haar moeder die in haar dagboek zit te schrijven. Haar hand gaat snel heen en weer, ze doorstreept wat ze net heeft geschreven. Ze doet het zo hard dat haar balpen op de volgende dag belandt.

Het meisje weet het zeker. Als ze haar moeder wil helpen, dan moet ze haar verhaal terugvinden. Het is in stukken gevallen. En er waaiden snippers weg. Maar ze is vastberaden: zij zal het verhaal herstellen.

‘Meisjes van krijt’ is de theaterbewerking van de geprezen debuutroman ‘De kinderen van Calais’ van Lara Taveirne. Theatermaaksters/actrices Dominique Collet en Anna Vercammen staan samen met twee kinderen uit de Theaterateliers van KOPERGIETERY op het podium.

creatie: Dominique Collet, Anna Vercammen / tekst: Lara Taveirne / spel: Dominique Collet, Suza De Gryse, Jeanne De Voogdt, Anna Vercammen / coach: Simon D'Huyvetter / vormgeving: Griet Herssens / licht: Jeroen Doise / klank: Korneel Moreaux / techniek en decor: Koen De Meyere, Bardia Mohammad / productie: KOPERGIETERY
 
www.kopergietery.be
 
Foto: Sassafras De Bruyn - Isabel Devos

 

Bij deze voorstelling krijgen de leerlingen een voorbereiding op school.