Dit evenement is afgelopen

fABULEUS - Merlijn of het Barre land

fABULEUS - Merlijn of het Barre land

2de en 3de graad

2 muzikanten en 14 jonge spelers brengen één van de beroemdste verhalen uit de Westerse literatuur en betrekken het op de wereld vandaag: Koning Arthur en de Ridders van de Ronde Tafel. De muziek is van de jonge band Hydrogen Sea. ‘Merlijn of het barre land’ verbindt een middeleeuwse mythe met hedendaagse verhalen en een jong publiek. Geloven jongeren van nu nog in een betere wereld? Wie zijn hun helden en leiders?

 

In een verdeelde wereld wordt de jonge Arthur koning. Hij richt de Ronde Tafel op en droomt van vrede, gelijkheid en rechtvaardigheid. Samen met zijn Ridders van de Ronde Tafel trekt hij hiervoor ten strijde. Maar aan de grenzen dreigen vreemde volkeren, de liefde stelt vriendschap op de proef en spoken uit het verleden komen terug. Is Arthurs oorlog heilig? Weet hij van de liefde tussen zijn vrouw Guinevere en zijn beste vriend Lancelot? Is ridder Mordred Arthurs zoon? En wie is Merlijn eigenlijk?

Spel: Toon Acke, Silke Blancke, Siska Bouwen, Kobe Bruggemans, Adam Dehaspe, Willem Herbots, Amber Janssens, Johanna Loman, Daniël Luyck, Gloria Monserez, Ivana Noa Batchvarov, Ellen Sterckx, Adam Swennen en Lukas van der Burgt / Muziek: Birsen Uçar en PJ Seaux (Hydrogen Sea) / Tekst: Tankred Dorst e.a. / Tekstbewerking: Dirk De Lathauwer / Regie: Astrid Ogiers en Dirk De Lathauwer / Dramaturgie: Peter Anthonissen en Marie Peeters / Decor- en lichtontwerp: Timme Afschrift / Kostuums Lotte Stek / Assistentie kostuums: Annelies Rasker
 
www.fabuleus.be  
 
Foto: Clara en Wies Hermans

Bij deze voorstelling krijgen de leerlingen een voorbereiding op school.

trailer Merlijn of het Barre Land • fABULEUS from fabuleus on Vimeo.