Dit evenement is afgelopen

Laika en het nieuwstedelijk - Zigzagkind

Laika en het nieuwstedelijk - Zigzagkind

1ste graad

Voor zijn bar mitswa – zeg maar de joodse versie van de ‘plechtige communie’ – moet de 13-jarige Nono gaan logeren bij een oude oom. Niks geen feestje dus. Nono is diep teleurgesteld. Hij wordt door zijn vader en diens vriendin Gaby op de trein gezet. Een brief met ‘instructies’ voor de reis krijgt hij net voor het vertrek in de handen geduwd.

 

Dit is het begin van een avontuur. Een avontuur dat aanvangt met de vraag ‘wie ben ik?’ en dat via de vreemdste ontmoetingen en de meest onwaarschijnlijke gebeurtenissen leidt tot de onthulling van een groot geheim in Nono’s leven.

‘Zigzagkind’ is het razend spannende verhaal over de grote levensvragen van een jongere op de rand van de volwassenheid. Laika en Het nieuwstedelijk slaan de handen in elkaar voor een energieke, meeslepende muziektheatervoorstelling waar je - ondanks de pijn- van-het-zijn die onderhuids sluimert - vrolijk van wordt.

Bewerking: Jo Roets en Greet Vissers / regie: Jo Roets / spel: Esmé Bos, Lien De Graeve, Koen Janssen, Gert Jochems, Stijn Vervoort, Ortál Vriend / muziek: Ephraïm Cielen / vormgeving: Peter De Bie / kostuums: Inge Büscher, Jolene Diet / licht en geluid: Pieter Smet, Rik Van Gysegem, Anton Van Haver /  dramaturgie: Christophe Aussems / muziekdramaturgie: Adriaan Van Aken / artistiek advies: Mieke Versyp / advies goochelen: Tim Oelbrandt
 
www.laika.be
 
Foto: Kathleen Michiels

zigzagkind trailer from Jan Bosteels on Vimeo.