Dit evenement is afgelopen

ZIN IN ZOMER: Bart Moeyaert & Tijs Delbeke - Rood Rood

ZIN IN ZOMER: Bart Moeyaert & Tijs Delbeke - Rood Rood

Dichter en schrijver Bart Moeyaert en multi-instrumentalist Tijs Delbeke werden door Radio 1 aan elkaar gekoppeld in het project Schrijver zkt zanger. Die samenwerking smaakte naar meer, en het resultaat is de EP Rood rood, een kunstwerkje over de liefde, telkens vanuit een ander standpunt wordt bezongen. Bart schreef de teksten, Tijs de muziek. Het bleek een ideaal huwelijk.

 

In het atrium van de bibliotheek – een ontmoetingsplaats bij uitstek – opent het duo met grote gevoelens een Zin in Zomer die rond familie draait. Helemaal live. En zeer geschikt als opener. Bart Moeyaert zegt immers over Rood rood: “Het is mijn vurige wens dat koppels – jong en oud – dit op hun huwelijksfeest als openingsdans zouden draaien.”

Feestelijke openingsreceptie achteraf!Voorafje: Kruidjes van de liefde door Creosa Govaers (uitverkocht)

Het centrum van Genk krijgt er deze zomer een familievriendelijke, groene plek bij: een pop-up-tuin op het binnenplein van het stadhuis! We ontvangen je hier voor een ‘déjeuner sur l’herbe’. Créosa Govaers geeft een lezing over de heilzame krachten van kruiden.

Verwarmende geuren van kaneel , tijm en vanille zorgen voor een koesterend effect. Het versterkt je immuunsysteem en je zelfvertrouwen. Ben je klaar om te ontdekken wat ze voor de liefde doen ? Laat je onderdompelen in deze geurige lezing van de liefde en ontdek de rijke geschiedenis van de kruiden.

Prijs: Gratis, enkel in combinatie met voorstelling van Bart Moeyaert & Tijs Delbeke

LOCATIE
Bibliotheek Genk


Zin in zomer is een organisatie van Villa Verbeelding Hasselt (voorheen: Literair Museum) in samenwerking met Bibliotheek Genk en C-mine cultuurcentrum Genk, Stedelijke Bibliotheek Hasselt, Bibliotheek en cc de Bogaard Sint-Truiden, ondersteund door Vlaams Fonds voor de Letteren, Stad Genk, Stad Hasselt, Stad Sint-Truiden. Foto: Elisabeth Van Lierop©