Dit evenement is afgelopen

MOOOV: Moonlight

MOOOV: Moonlight

Barry Jenkins, Verenigde Staten, 2016, 110 minuten

Chiron moet al op jonge leeftijd zijn weg zien te vinden in het leven, zonder vader en met een aan drugs verslaafde moeder, in een buurt van Miami waar het gevaar overal op de loer ligt.

 

Chiron worstelt gaandeweg met zijn identiteit, mannelijkheid, seksuele geaardheid en plaats in de wereld. Een zowel hartverscheurend als hartverwarmend verhaal in een kleurrijke, warme en zinderende stijl.

De regie is in handen van Barry Jenkins, die nu dankzij dit aangrijpende drama zijn echte doorbraak kent met drie Oscars waaronder die voor beste film. Gebaseerd op Tarell Alvin McCraney’s theaterstuk In Moonlight Black Boys Look Blue en op zijn eigen ervaringen, schetst de regisseur een poëtische vertelling met diepgaand begrip van de pijn en uitdagingen die het opgroeien in een arme zwarte wijk in Miami met zich meebrengt.

De internationale pers was vol lof voor deze film: een kleine, broze, intimistische film over jezelf vinden; een ragfijne karakterstudie met ongelooflijk veel zorg en liefde gemaakt; de zachtheid en nuance waarmee de regisseur het allemaal filmt, maken deze film onvergetelijk; baanbrekende cinema in zijn tedere verbeelding van zwarte mannelijkheid.

Film van het jaar? Tot nu toe zeker wel!

Trailer