Dit evenement is afgelopen

Dood Paard & Adelheid | Zina

Dood Paard & Adelheid | Zina

Matglazen Vensters

Het Nederlandse gezelschap Dood Paard komt elk jaar opnieuw met verrassende voorstellingen, heerlijk hedendaags theater met een engagement. In deze voorstelling kijken ze naar een echtpaar dat een andere mening heeft over verhuizen: moeten ze omwille van de oprukkende gentrificatie hun mooie huurwoning opgeven en verhuizen naar een andere buurt? Het wordt spannend als de zoon olie op het vuur van het geschil komt gooien.

 

Een nieuwe tekst van Rob de Graaf, gespeeld door Manja Topper, Kuno Bakker en Titus Muizelaar.

De voorstelling gaat over het door het leven gebutste echtpaar Doeze en Tacita. Tussen Tacita en Doeze bestaat verschil van inzicht over een aanbod van de woningcorporatie: of ze accepteren dat ze omwille van de oprukkende gentrification hun glansloze maar vertrouwde huurwoning opgeven, of ze houden stand en blijven zitten waar ze nu zijn.

De onenigheid over deze keuze ligt als een smeulend vuur tussen Tacita en Doeze in en dat vuur laait hoog op wanneer Beau, de zoon van Doeze uit een eerder huwelijk, zich meldt. Beau is, zonder dat hij expliciet iets kwaads in de zin heeft, het type van de boosaardige manipulator. Zelf heeft hij geen standpunt maar door nu eens met de berustende Doeze mee te praten en dan weer Tacita te sterken in haar wil tot verzet maakt hij de kloof tussen hen steeds dieper, steeds wijder, steeds gapender.Klik hier voor een artikel uit Noordhollands Dagblad

www.doodpaard.nl

 

 Credits foto : Dries Engels