Dit evenement is afgelopen

Theater Zuidpool

Theater Zuidpool

MAD

’de Trojaan HECTOR : Dus u wil oorlog.
  de Griek ODYSSEUS : Ik wil hem niet, maar …
                      ik ben er niet zo zeker van
                      dat de oorlog ons niet wil.’
(Jean Giraudoux: ‘La guerre de Troie n’aura pas lieu’)

 

 

Op de vooravond van een schijnbaar onafwendbaar militair conflict ontmoeten de hoogste gezagvoerders van twee vijandige naties elkaar voor het eerst onder vier ogen. Inzet van het gesprek is het alsnog voorkomen van een gewapend conflict met onvermijdelijk desastreuze gevolgen voor beiden: een al te menselijke ontmoeting binnen een al te onmenselijke context.

M.A.D. ontstaat vanuit een fascinatie voor onzichtbare tendensen en aspecten van militaire strategieën, besluitvormingen en conflicten, binnen en tussen naties. Het politieke en diplomatieke spel dat aan gewapende conflicten voorafgaat en zich ver van de openbaarheid afspeelt, draagt al vaak diep in zich wat later in het conflict zelf zichtbaar wordt.

M.A.D. is een nieuwe theatertekst van Jorgen Cassier. Hij oogstte eerder veel lof met zijn hedendaagse tragedie kReon, gebaseerd op vier Griekse stukken van Aeschylos en Sophocles.
Deze nieuwe tekst schrijft hij speciaal voor rasacteurs Sofie Decleir en Willy Thomas, die voor het eerst in duo op scène staan. Sofie Decleir schitterde in zowat alle producties van ZUIDPOOL van de voorbije 10 jaar. Willy Thomas kent u o.a. van bij KVS. Sinds midden 2016 is hij artistiek leider van ARSENAAL/LAZARUS.

Credits
Spel: Sofie Decleir & Willy Thomas
Tekst: Jorgen Cassier
Productie: ZUIDPOOL & ARSENAAL/LAZARUS
(c) beeld: Jef Cuypers

www.zuidpool.be