Dit evenement is afgelopen

Les Ballets C de la B / Alain Platel & Fabrizio Cassol

Les Ballets C de la B / Alain Platel & Fabrizio Cassol

Requiem pour L.

Wie hier 'Nicht Schlafen' zag in februari 2017 zal het zich nog lang herinneren.
Zelden was u zo enthousiast bij een dansvoorstelling!

 

Met het Requiem pour L. vervolgen Alain Platel en Fabrizio Cassol hun samenwerking, die in 2006 met vsprs begon, gevolgd door pitié! (2008) en Coup Fatal (2014). Beiden vinden elkaar in de manier waarop ze met gekend materiaal een nieuw verhaal schrijven. Het klassieke Europese repertoire is een inspiratiebron, vandaaruit wordt gewerkt en aan de hand van verbastering wordt een nieuw universum gecreëerd.

In deze nieuwe voorstelling is het Requiem van Mozart het vertrekpunt. Cassol zoekt telkens naar die verbasteringen via de muziek en stelt voor het Requiem een groep samen met Afrikaanse, Wester-se en Oosterse muzikanten: met een deel van hen werkte hij samen in eerdere producties (o.a. in Macbeth en Coup Fatal), voor anderen is dit hun eerste samenwerking. Met zang en instrumenten reconstrueren ze het Requiem, waarbij hun eigen invloeden mengen met jazz en opera.

Op theatraal vlak zal Alain Platel in een later stadium van het werk met de groep naar een fysie-ke en visuele vertaling zoeken van de thema’s dood en afscheidsrituelen.

www.lesballetscdela.be