Dit evenement is afgelopen

KunstZ / Aicha Cissé

KunstZ / Aicha Cissé

Prêt à Aimer

Aicha Cissé is één van de twee meiden die met Dis-moi wie ik ben vooral een jong publiek het mooie weer maakten. Hier in Genk speelden ze ettelijke keren voor een schoolpubliek die na afloop aan hun lippen hingen.

Prêt-à-Aimer is een monoloog van Aïcha Cissé, gespijsd met autobiografische elementen, literatuuronderzoek en een melting pot aan getuigenissen van singles op zoek naar een lief.

 

Met duizend en één vragen tracht Aïcha de wereld van relaties en de liefde te doorgronden. Sinds januari 2016 verzamelt ze grappige én triestige anekdotes, oude én nieuwe romantische verhalen en visies over de liefde. Leggen al die verschillende verhalen de universele grondlagen bloot van ons samen of alleen zijn?

‘Prêt-à-Aimer’ is een monoloog met veel vragen en hopelijk tal van antwoorden waar we allemaal (misschien wel stiekem) op wachten. ‘Prêt-à-Aimer’ was als work in progress te zien onder de werktitel ‘Geen Lief’ tijdens Mestizo Arts Festival op 18 oktober 2016.

Aïcha Cissé (°Senegal) was eerder te zien in het veel gespeelde en succesvolle ‘Dis-moi wie ik ben’, een productie van ’t arsenaal & GEN2020. Daarnaast speelde Aïcha ook in ‘Scarlatti’, een regie van Frans Marijnen voor ’t arsenaal, en in ‘Konijn met pruimen’ van Laika en Het Bos, in een regie van Jo Roets.

Aïcha wordt gecoachte door Nele Vereecken. Nele volgde RITCS in Brussel en heeft naast haar eigen acteer- & makerswerk ervaring met het coachen van spelers. Ze coachte ‘Mon Noord’, een monoloog van Jovial Mbenga, en werkte o.a. als regisseur en coach voor De Figuranten en Theater Tartaar.

Credits
Spel en concept: Aïcha Cissé
Coach en dramaturgie: Nele Vereecken
Productie: kunstZ

www.kunstz.be