Dit evenement is afgelopen

Jan Martens

Jan Martens

Rule of Three - nieuwe datum

Drie dansers onder de bezwering van een maniakale drummer. Meer heeft choreograaf Jan Martens niet nodig om met Rule of Three een indrukwekkende dansvoorstelling te maken die keer op keer aanzet tot nadenken. (De Morgen)

 

Deze voorstelling is een ongetemde meditatie die – net als onze tijd – gebaseerd is op tegenstellingen: tussen verstilling en explosie, tussen precisie en intuïtie, tussen hart en rede.

'RULE OF THREE' is een gedanste performance die het midden houdt tussen concert en verhalenbundel. De vibe van een hardcore nachtclub verweeft met het gevoel van verdwalen in de bladzijden van een boek. Soms zwellen ritme, licht en beweging aan, soms worden ze ontmanteld.

Voor RULE OF THREE werkt Jan Martens voor het eerst met live muziek als stuwende kracht. NAH, een Amerikaanse producer en drummer mixt zowel live als geprogrammeerde drums met gevonden geluiden en gemanipuleerde samples. Zijn muziek draagt sporen van DIY punk, noise en avant jazz en baadt in de rusteloosheid van hip hop.

Vaste waarden Steven Michel en Julien Josse en nieuw gezicht Courtney Robertson gaan op het podium de dialoog aan met deze eclectische muziekcompositie.

Credits
Van: Jan Martens
Met: Steven Michel, Julien Josse, Courtney May Robertson en/of Dan Mussett
DRAMATURG: Greet Van Poeck
REPETITOR: Anne-Lise Brevers
Muziek en uitvoering: NAH
Kostuums door: Valérie Hellebaut
Lichtontwerp: Jan Fedinger
Techniek: Michel Spang
Beeld: Studio Rios Zertuche
Productie: GRIP

Coproductie: deSingel internationale kunstcampus, Théâtre de la Ville – Paris met Festival d’Automne à Paris, Le Gymnase CDCN Roubaix - Hauts-de-France en tanzhaus nrw

Met dank aan: Marc Vanrunxt en Anne-Lise Brevers

Met steun van: STUK Kunstencentrum en Grand Theatre
Met financiële steun van: de Vlaamse overheid en de stad Antwerpen

 


www.grip.house