Dit evenement is afgelopen

De Roovers

De Roovers

Arabische Nacht

De Roovers zijn vaste gasten in huis. De voorbije jaren maakten ze u en ons gelukkig met bijzondere voorstellingen, in het theater en er buiten. Na het succes van De Gouden Draak nemen ze opnieuw een stuk van de Duitse auteur Roland Schimmelpfennig onder handen. Deze keer speelt het stuk zich in en rond een treurig flatgebouw in een Duitse voorstad en zien we het leven van vijf personages passeren. Een kolfje naar de hand van De Roovers!

 

Francisca kan zich niet herinneren dat ze ooit een Arabische prinses was. Samen met haar vriendin Fatima woont ze in een appartement. Elke avond valt ze er op de sofa in een diepe slaap en ontwaakt pas als de zon weer opkomt, als was ze een Oriëntaals Doornroosje. Niets of niemand kan haar wakker krijgen tot op één nacht drie mannen haar trachten te kussen: de syndicus van de woonblok, een romantische voyeur en Fatima’s vriend Kalil. In een spel van begeerte en toeval krijgen de trajecten van de protagonisten een noodlottige wending.

De auteur woonde een tijdje in Istanbul en schreef zijn sprookje van Duizend-en-één-Nacht in de fragmentarische stijl die zijn handelsmerk werd. Het stuk bestaat uit vijf prachtig gemonteerde monologen. De verbeelding is aan de toeschouwers zelf.

Tekst: Ronald Schimmelpfennig
Van/met: Robby Cleiren, Sara De Bosschere, Sofie Sente, Luc Nuyens & Said Boumazoughe
Live muziek: Elko Blijweert

(c) Stef Stessel

www.deroovers.be