Dit evenement is afgelopen

Haeck & Bogaert/Monty

Haeck & Bogaert/Monty

Jackie

“Nee, ik keek naar links en toen hoorde toen die verschrikkelijke knallen. En terwijl ik mij omdraaide en naar mijn man keek, zag ik een stukje van zijn schedel, vleeskleurig was het.”

 

Twee sensatie beluste vrouwen kruipen in de huid van Jackie Kennedy. Ze hunkeren ernaar om net als Jackie te zijn: een prinsesje met modieuze kleren, een te grote zonnebril, een onbeperkte voorraad aan Gauloises sigaretten en bovenal met de hersens van haar man in hun schoot.

Jackie heeft het ‘First Ladyschap’ uitgevonden. Maar achter de schermen was ze vaak depressief. Haar huwelijk was absoluut geen sprookjeshuwelijk, maar één van overspel, drugsgebruik en dode kinderen. De persona die ze aan het publiek liet zien had heel weinig met haarzelf te maken. Haeck & Bogaert geven hun interpretatie van dit tragische sprookje. Wat het sprookje echter gevaarlijk maakt is dat het over echte wereldleiders gaat.

Hoe presenteer je jezelf naar de buitenwereld?
En wat hou je liever verborgen achter een façade? Hoe ver ben je bereid te gaan, om dat beeld hoog te houden?
En welk gevaar schuilt in de politicus als celebrity?

Lola Bogaert en Sara Haeck ontmoetten elkaar tijdens hun studie op het RITCS. Meteen na hun afstuderen werd het duo opgepikt door Kultuurfaktorij Monty. Jackie is de eerste avondvullende voorstelling die ze samen maken.

Credits
Concept en spel: Sara Haeck & Lola Bogaert
Coaching: Mara van Vlijmen
Geluidsontwerp: Tim Thielemans
Dramaturgisch advies: Klaas Tindemans
Techniek en productie: Kultuurfaktorij Monty
Met dank aan het Toneelhuis