Dit evenement is afgelopen

Peter De Graef / Muziektheater De Kolonie

Peter De Graef / Muziektheater De Kolonie

Twee Zielen

Peter De Graef heeft de voorbije jaren een trouw publiek gevonden in Genk. Zijn voorstellingen zijn dan ook niets minder dan beklijvende theaterervaringen. Niet enkel is hij een begenadigd acteur, zijn kwaliteiten als auteur worden door collega’s, pers en publiek erkend. Hij viel dan ook al meermaals in de prijzen als auteur.

 

In drie verschillende tijdvakken ontmoeten ze elkaar. Ogenschijnlijk hebben de drie delen niets met elkaar te maken.   De man (Peter De Graef) en de vrouw (Lottie Hellingman) staan in elk deel in een andere verhouding tegenover elkaar. Telkens speelt er een ander aspect van ongelijkwaardigheid. Maar in elke scène worden de personages gedreven door universele, diepmenselijke vragen, worstelingen, verlangens. In de loop van de eeuwen is er veel veranderd, maar onze drijfveren niet.

In Twee Zielen krijgt de livemuziek een eigenzinnige rol. Zang en percussie voeren de boventoon. De originele muziekscore van Bo Spaenc is geïnspireerd op vocale muziek uit de verschillende periodes van de schriftuur.

Twee Zielen maakt deel uit van een reeks uitdagende confrontaties tussen DE KOLONIEMT en grote theaterpersoonlijkheden. Behalve Peter De Graef gaan ook straffe vertellers zoals Vic De Wachter, Bruno Vanden Broecke, Tania Van der Sanden en Lucas Van den Eynde een bondgenootschap aan met de muzikale drive van Bo Spaenc en een schare topmuzikanten.

www.dekoloniemt.be