Dit evenement is afgelopen

tg STAN

tg STAN

Alleen

Schrijver Fikry El Azzouzi en toneelspeler Sara De Roo voeren een jaar lang gesprekken.

Dan schrijft hij een monoloog voor haar, een tekst die hij aanvankelijk schreef tijdens een residentie in New York. Dan begonnen ze mekaar brieven te schrijven over de theatertekst.

Die tekst en de correspondentie tussen de twee vormt de basis voor Alleen. Het is een ode geworden aan samenleven met elkaar en het bewijs dat zelfs de grootste verschillen bedekt kunnen worden met de djellaba der liefde.

 

De Roo vertelt het verhaal van Eva, een journaliste die door de liefde in het horecawezen belandde en daar Afwasser ontmoet. Zijn carrière aan de vaat stopt door een sterfgeval. De afwasser die eigenlijk Ayoub heet verdwijnt uit het leven van Eva. Dat is niet wat zij wilde. Wat volgt is een multicultureel liefdesverhaal tussen een blanke vrouw en een nu werkloze allochtoon, Ayoub.

De scenografie is van Jozef Wouters.

“Alleen toont ons dat we in deze donkere tijden net niet moeten kijken naar de donkerte van iemands huidskleur en dat 'samen sterk' misschien wel de enige noodzakelijke waarheid is die de Bond Zonder Naam predikt op zijn kalenders.”(Focus Knack)

www.stan.be