Dit evenement is afgelopen

Schippers&VanGucht

Schippers&VanGucht

Molman (+ 9 jaar) - Familiedag

Schippers&VanGucht uit Breda (NL) maken voorstellingen voor alle leeftijden; in het theater, op school, op bijzondere locaties in de wijk en in speciaal ontworpen installaties. Ongewone publieksopstellingen creëren een intieme ontmoeting die het hart raakt. Met ogenschijnlijk kleine, voor iedereen herkenbare verhalen, snijden we grote thema’s aan. In 2012 kregen ze voor hun productie HUIS (in coproductie met Het Filiaal Theatermakers) de jeugdtheaterprijs de Gouden Krekel in de categorie meest indrukwekkende podiumprestatie.

 

Een theatervoorstelling voor een moedig publiek (9+)

Durf jij af te dalen in de wereld van Molman? Hij leeft diep onder de grond...in donkere gangen en tunnels die zich vertakken naar alle continenten. Van Kapellen, tot in Alaska, tot in Ouagadougou, Afrika. Hij heeft de perfecte handen om mee te graven. Hij komt waar geen enkele machine bij kan en zwemt beter dan wie dan ook. Molman werkt voor de I.W.R.S.B.A.S.B* en weet echt alles van angst. Angst is kostbaarder dan Olie, gas of goud; want bange mensen kan je alles wijsmaken. Iedereen krijgt vroeg of laat met hem te maken, of je nu wilt of niet. Maar in het geheim verlangt Molman naar het zonlicht. Stukje bij beetje verzamelt hij de moed om zijn donkere schuilplaats voorgoed voor het daglicht te verruilen.

*Interdepartementale Wetenschappelijke Raad voor de Studie van het Binnenste van de Aarde en Superdiep Boren.

Deze voorstelling speelt zich af in een omgebouwde zeecontainer. Je kunt alleen via een steile trap aan de buitenzijde naar binnen klimmen, dus niet voor angsthazen of mensen met hoogtevrees. Molman is een coproductie van Schippers&VanGucht en Het Filiaal Theatermakers.


Een zinderende performance **** Scènes

Vol prachtige verborgen vondsten **** Theaterkrant

Acteur Ron van Lente kruipt en graaft op de vierkante meter, in een vijver vol verhalen **** de Volkskrant

Echt een aanrader voor al mijn vriendinnen en andere leeftijdsgenoten. Want dan kom je er achter dat bang zijn ook echt leuk kan zijn! Danne, Kidsreporter Den Bosch

De Nieuw-Zeelandse (toneel)schrijfster, performer en stand-upcomedian Jo Randerson schreef speciaal voor Schippers&VanGucht op basis van haar verhalenbundel The Spit Children de theatertekst Wat er gebeurde terwijl de mussen de polka dansten. Schippers&VanGucht maakten de voorstelling in 2014 bij HET PALEIS en reizen nu in reprise en in coproductie door NL en BE.

“Tot die unieke enscenering zich laat voelen en regen de theaterzaal binnen sijpelt, met de boom die water huilt en het podium in een grote plas verandert – tot alle grenzen tussen stand-up en theater, tussen de krijtlijnen die volwassenen voor hun kinderen uittekenen en het kinderlijke spel dat het overneemt worden weggevaagd.” ‒ Liv Laveyne in De Morgen (6/05/14)

“Regisseur Jellie Schippers en ontwerpster Myriam Van Gucht claimen onze sympathie voor dit losgeslagen mini-projectiel. In één beweging zingen ze ook de lof van de vindingrijkheid. Verwacht niet het onverwachte, zoek het zelf op: onze verbeelding laat ons nooit in de steek.” ‒ Geert Van der Speeten in De Standaard (12/05/2014)

“Wat er gebeurde… is allerminst betuttelend en slaat het meest aan bij het publiek wanneer het meisje stevig durft te rebelleren, zoals bij het opeten van de blauwe krijtjes of het wegmoffelen van een platte banaan in haar nog propere handdoek.” ‒ Filip Tielens op cobra.be (12/05/14)

Deze voorstelling speelt zich af in een omgebouwde zeecontainer. Je kunt alleen via een steile trap aan de buitenzijde naar binnen klimmen, dus niet voor angsthazen of mensen met hoogtevrees.

Credits
Concept: Schippers&VanGucht 
Regie: Jellie Schippers
Scenografie: Myriam Van Gucht
Tekst: Hanneke Paauwe
Spel: Ron van Lente
Muziek: Tomas Postema
Molman is een coproductie van Schippers&VanGucht en Het Filiaal Theatermakers.

Foto : Judith Zwikker

www.schippersenvangucht.com