Dit evenement is afgelopen

Dimitri en Kristoff Leue - Première

Dimitri en Kristoff Leue - Première

ZOOks - Vlaamse langspeelfilm (+8)

Komt dat zien. Komt dat zien. ZOOks - een Vlaamse animatie film, een hedendaags sprookje, een eco-adventure. Een tekenfilm van de gebroeders Kristoff en Dimitri Leue, in première in uw CC !

 

ZOOks vertelt het verhaal van Robin, een rebels tienermeisje, dat naar het verboden woud trekt om de mysterieuze verdwijning van haar moeder te onderzoeken. Ze ontmoet er een “wilde jongen”. Hij weet wat er met haar moeder gebeurd is. Wie is die jongen en slagen ze er samen in om niet alleen hun families te herenigen, maar ook de relatie tussen mens en natuur, de stad en het woud te herstellen? Of gaat alles verloren?

ZOOks is gemaakt op basis van een klassieke animatietechniek, die ook Walt Disney gebruikte  bij zijn legendarische Sneeuwwitje. Bij deze techniek wordt eerst het verhaal helemaal gefilmd -met échte acteurs -en vervolgens worden de acties en prestaties van de acteurs “overgetekend”.  ZOOKs stelt je dan ook voor aan de tekenfilm versie van Matteo Simoni, Frank Focketyn, Warre Borgmans, Wim Helsen, Tine Reymer en Wouter Hendrickx.

ZOOks is een 8+ familiefilm.

Credits
Regie: Dimitri en Kristoff Leue
Cast: Matteo Simoni, Frank Focketyn, Warre Borgmans, Wim Helsen, Tine Reymer, Wouter Hendrickx, Mona Lahousse en Glenn-Scott Peij
Productie: Potemkino, SANCTA, TheFridge, SophieAnimation
Partners: KETNET, VAF,  BNP Paribas Fortis Film Finance, WWF, MediaRaven

WWF biedt aan leerkrachten een begeleidend, educatief klaspakket bij ZOOks aan. Dit pakket zal door leerkrachten gratis te bestellen zijn op www.wwf.be/school.

Hiernaast wordt de mogelijkheid onderzocht om een begeleidende workshop aan te bieden voor culturele centra rond het thema ‘Waarom is natuur belangrijk’.

Ook bij MediaRaven kunnen scholen terecht voor een op maat uitgewerkt voorstel rond  “media-maken” met KIDS.

www.zooks.be