Dit evenement is afgelopen

Pantalone

Pantalone

Eén been, Eén vleugel (+ 7 jaar)

Over een tinnen soldaat op één been, een prima ballerina en een duiveltje-uit-een-doos. De Deen Hans Christian Andersen schreef de gekste verhalen. De Standvastige Tinnen Soldaat is één van zijn bekendste. De reis van dit kleine stuk speelgoed is een trip in de fantasie van een meesterverteller.

 

Een zoektocht naar liefde en geluk, een avontuurlijke reis in de lucht, in het water, in de aarde en in het vuur. Het lot van iemand die uit zijn huis wordt gegooid is grillig en niet altijd even aangenaam. Maar zelfs op één been blijft onze held overeind.
 
De muziek van de Noorse componist Edvard Grieg kleurt dit verhaal en opent nog meer deuren van verwondering. Grieg kende en bewonderde Andersen. Beiden voelden elkaar blindelings aan. De lyrische pianostukjes van Grieg lijken wel voor Andersens sprookjes geschreven.

Acteur en auteur Dimitri Leue brengt de woorden tot leven en doet de fantasie sprankelen, knetteren en vonken. Pianist Kiyotaka Izumi laat door middel van een vleugel de muzieknoten golven en trillen tot in het binnenste van uw binnenste en tot in het diepste van uw diepste. Eva De Mul geeft de ruimte vorm. Ze liet zich inspireren door Andersen, Grieg en schilders als de Deen Per Kirkeby, Adrian Ghenie en Ilse D’Hollander.

Credits
Tekst en vertelling: Dimitri Leue
Piano: Kiyotaka Izumi
Concept en muziekdramaturgie: Chloë Herteleer en Liesbet Vereertbrugghen
Scenografie en kostuums: Eva De Mul
Video: Vanessa Verstappen
Lichtontwerp en techniek: Peter Lauwers, Wannes Pacquée en deSingel
Luisterend oog: Warre Borgmans
Kijkend oor: Filip Bral
Een productie van Pantalone in coproductie met deSingel en in samenwerking met Klara

www.pantalone.be/een-been-een-vleugel

Foto : Sabien Clement

 

Eén been, Eén vleugel from Pantalone on Vimeo.